Ettermiddagsskiftet i skogen

Idag fikk jeg noen fine ettermiddagstimer i skogen igjen. Med det været vi har nå om dagen så er det jammen ikke lett å sitte hjemme for å si det sånn. Dro med meg sykkel og belly og fikk fiska noen målretta timer. Da jeg kom frem ble jeg møtt av en overflate full av flyvemaur.

Noen plasser må man sykle for å komme frem før barne TV

Jeg så med en gang at dette kunne bli bra. Jeg gjorde klar utstyret og sjøsatte bellyboaten. Lå å kikka etter vak en liten stund og fikk se noen aktive fisker i en vik. Det var litt vind idag også så jeg la meg slik til at jeg fikk fiska et stille parti der ofte fluer og annet mat samler seg.

Store flyvemaur på vingene idag.

Jeg hadde selvsagt ikke med de helt største maur imitasjonene idag men noen mindre hadde jeg i boksen. De funka de! Kom innpå et par fisker som vaka iherdig et lite øyeblikk der. Så at det var nokså store fisker også. Spennende som fy å ligge å se på at de velter seg innen kastehold. Gjorde noen målretta kast og men fisken tok ikke. Det var vel mer enn nok annet å meske seg i tenker jeg. Under slike forhold er det viktig å la flua skille seg ut fra de andre eller nærmest legge flua i vaket. Det var den taktikken jeg la meg på å fikk svar direkte 🙂

En 5-600g brunørret måtte innom håven en tur
Enda en litt mindre måtte innom.

Det gikk større fisk der også. Vaka vitna om grove saker. Spisetiden var kort så her gjaldt det å smi….

De ville ikke ha maur disse. Det klekka også endel marginata, så det kunne jo hende at det var det de tok. Klarte ikke å studere hva de tok. Satt på en cdc comparadun i passe størrelse og da tok den forsiktig. Stramma til og kjente med en gang at det svarte i andre enden.

Det klekka marginata i kveld også

For en pen fisk! Vakker skapning som selvfølgelig fikk friheten tilbake som de andre.

Så, etter ca en time var det bråstopp. Ikke ett vak å se noen plass selv om det fortsatt var bra med både maur og marginata på vannfilmen. Ble brått minna på at vi fortsatt er tidlig i mai, selv om det ikke skulle være noe hinder egentlig. Ikke vet jeg hvorfor de slutta å spise over hele vannet. Bom stopp ble det iallfall.

Tok en time i vannkanten og speida litt. Her fikk jeg se noe som minna om ulvespor også. Har søkt litt på nett i etterkant og det ser slik ut. Ca 10 cm lange disse sporene.

Ulv i nærheten

Ble litt mat og sjokolade også. Viktig å holde vadebuksa stram si 😉

Så det var en time med litt heftig fiske, ellers ble det stille. Bomma på et par fine fisker også, men det hører jo med. Kjenner jeg meg selv rett så går det ikke mange dagene før jeg er på tokt igjen. Er jo bare herlig dette fisket her!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *