Familietur med venner til Tanum Strand

Påska er heldigvis ennå ikke over, og frem til nå har den blitt benyttet til familie – og vennekos i Tanum Strand. Kveldene har blitt brukt på god mat, turer, bading (på hotellet vel og merke) og grilling. Men; vi fikk lurt inn en (eller tre?) aldri så liten fisketur også 😉 Var jo i mekka for sjøørretfiske og stanga lå i bilen, så veien til leiregrunnene var ikke lang. Jeg og David dro ut mens potetene stod på komfyren. Kjærringene satt jo bare å “skrævla” allikevel.

p4100287.jpgDavid i kjent stil
Vi var fulle av forventninger siden det var fiska godt her tidligere. Da vi kom ut så avtok vinden og det ble etterhvert helt vindstille. Ikke lett å vade på sky fisk da.
p4100289.jpgBlikk stille
Det eneste jeg fikk var denne krabaten 🙂
p4110293.jpgSteinsmett på flue
Kvelden ble stadig eldre og sola var på vei ned. Ikke en fisk å se. Ikke ett vak. Ikke ett flekk. Jeg satt meg tilslutt på land i ren brunørretstil og speida etter vak. Syns det ble meningsløst og stå å pælme flue i åpent hav etterhvert :-(Det ble stadig mørkere og matlukta meldte sin ankomst. Vi var på vei hjem. Idet vi var på vei hjemover så oppdaga jeg et vak i ei djuprenne nærme land. Dette er en djuprenne som har blitt danna av bekken som renner ut i havet. Her er det 10-15 cm dypt på begge sider, men akkuratt der renna er er det opp til 1 meter dypt. Der stod det nemlig fisk :-)Jeg var ikke sen å be og jeg tok heller ikke feil. Dro på en pen sjøørret med en gang. Idet jeg stod og drilla fisken, så vaka det en gang til på samme plass. Den første fisken ble landa og jeg la ut et nytt kast. Tok igjen. Denne var større.
p4100291.jpgSjøørret på 1,5 kg i mørket
Her stod det tydeligvis fisk. Fikk tilslutt 3 og David 1 før vi dro hjem. Satt igjen med en litt merkelig følelse, siden det var så sinnsykt dødt hele turen. Det er noe som ikke stemmer syns jeg. Dvs hadde det vært bare denne ene turen, så hadde jeg ikke vært bekymra, men vi hadde to til som ikke ga noe uttelling. Har sjøørreten også tatt påskeferie mon tro?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *