Fangstgaranti etter sjøørret

Jeg har vel aldri lagt skjul på hva slags fluer jeg bruker etter sjøørret. Nå er jeg også av den oppfatning at det heller har så mye å si hva man serverer i mange tilfeller heller. Kunne ha skrevet bok om temaet, men uten å utbrodere for mye så mener jeg i de fleste tilfeller at farta har mer å si enn selve fluevalget. Men; i noen tilfeller finner man sær og selektiv fisk også – og da nytter det nesten ikke hva man serverer hverken når det gjelder flue eller fart.

Men allikevel har jeg en soleklar favoritt i flueboksen min. Denne imiterer så mangt, noe som kanskje gjør at nettopp denne er effektiv.
Den kan minne om reke, småfisk, langloppe (i små størrelser) og børstemark. Dessuten er den svært livlig i vannet og “fisker av seg selv”.


DSC_0007
“Børsten” er en effektiv streamer

Denne er velprøvd. Til neste år har den vært på fortomspissen min i 25 år! Fiska første gang med denne som 12 åring etter sjøøret, og det var en innertier fra første sesong.


DSC_0005

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *