Fikk fisk…

….selv om jeg lova kona og ikke fiske! Jeg og kona har nemlig vært på bryllupsreise til Kina og Kambotsja de to forrige ukene. Vi hadde ikke planlagt hva vi skulle gjøre disse dagene, men for en tur det ble :o)Etter å ha ristet av oss litt “jetlag” fra en 12 timers flytur tok vi en tur til den kinesiske muren. Et fantastisk byggverk som kan ta pusten fra de fleste.

dscf0129.jpg
Etter et par timer her dro det avsted til pandaparken i Beijing. Morsomt å se de flotte dyra selv om de er i fangenskap. Ikke akkuratt lett å se i vill tilstand tror jeg…
dscf0170.jpg
Det så ut som om de faktisk hadde det bra disse bjørnene. De er jo en trua dyreart, så det er verdt å la de boltre seg på litt plass. Vi så nemlig andre dyr som ikke hadde det så fint desverre.Vi tilbrakte noen dager til i hovedstaden før vi bestemte oss for å dra til Sihanouk Ville i Kambotsja. Det ble et par slappe dager på stranda der vi bare lå og var til. Godt innimellom det også.
dscf0233.jpg dscf0235.jpg
Så ble det en tur til Siem Riep for treffe kompisen Henrik med “kona” hans, Lise! De var også på rundreise i Asia, så vi møttes her for å være litt sammen.
dscf0344.jpg
Når man er der så er det nesten obligatorisk å se de fire store templene i Ankhor Wat. Dette er fire budistiske templer der noen av de ble bygget på 900 tallet. Imponerende å se disse byggverkene også.
dscf0420.jpgdscf0423.jpg dscf0338.jpg
Jeg og Henrik ble også plutselig veldig opptatt av alt annet en bygg etterhvert. De ble litt mye firfisler og apekatter, så vi måtte knipse litt for å si det sånn.
dscf0416.jpgdscf0404.jpgdscf0429.jpg dscf0405.jpg dscf0408.jpg
Dagen etter dro vi en tur til den flytende landsbyen som ligger ved Siem Riep. Her bor det ca 7000 mennesker som bor i flytende hus. De har flytende skoler, bibliotek, basketballbane osv. Grunnen til at livstilværelsen er slik er at vannstanden varierer hele 12 meter! Det å hygge et hus ved bredden da vil være dødfødt selvfølgelig. Utrolig å se hvor blide og positive folk er selv om de har det slik. Tror faktisk at de ikke er noe mindre lykkelige enn oss selv om de ikke har noen materielle ting.
dscf0479.jpg dscf0469.jpgdscf0480.jpg dscf0477.jpgdscf0505.jpg
Etter en runde med båt gikk vi “om bord” på en resturang der vi fikk holde hver vår pyton slange!
dscf0496.jpgdscf0498.jpg
Det var her jeg fikk “døppa snøret”! De hadde en kum som var smekkfull av catfish, som man kunne få fiska for så å spise den. Fiskesuget og rykningene ble for store til å la vær, så det ble en fisk på meg. Jeg fikk utdelt et tau av en fiskesene på 1,5 meter og en krok som var rusten. Denne var pakka inn med en bulle lignende deig. Det var bare å slippe den ned i kummen og vente. Jeg lot catfishen tygge litt for så å flekke til. Fisken satt og ble vippa rett opp i stekepanna.
dscf0493.jpg
Vi fikk denne fisken til lunsj sammen med en tørka vannslange. De spiser jo slange i Asia, så dette måtte jo prøves! Smakte som kylling faktisk. Jeg spiste også hund da jeg var i Beijing. De spiser jo så mye rart, så det er bare å be om det :o) Guiden vår lurte på om vi ville spise mus og gresshopper også (noe vi ville), men det ble faktisk ikke tid til å oppsøke “gourmet kokken” :o)
dscf0499.jpg
Etter disse dagene skillte vi lag med Henrik og Lise og dro tilbake til Beijing. Her ble det møte med den forbudte by, himmelske fredsplass og sommerpalasset før vi dro hjem til deilige Norge!
dscf0540.jpg

Comments

  1. Gleder meg til å høre resten….. Og se på bilder/film. Men takk og lov for at det ikke ble måltid med mus!!! Huttetu….Godt å ha dere hjemme igjen da :-)M1

  2. He he! Takk for det. Jeg foreslå for kona og bruke dette som brudebilde, men det ble ikke særlig godt mottatt ;o)Du a? Fiska noe i det siste eller?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *