Fikk juling på fisketur idag

I min snart 26 år lange sjøørret karriere har jeg idag for første gang fått fysisk julig av en som mente at jeg var på feil plass. Mannen eller familien har jeg vært i diskusjon med mange ganger og de mener hardnakket at jeg ikke har noe ute på øya “deres” å gjøre. Det går idag en broforbindelse over til øya (som ble finansiert av veiforbundet for 50 år siden). Han som jula meg idag mente at jeg ikke kunne gå på denne broa, noe jeg heller ikke hadde gjort. Jeg vada ved siden av broa denne gangen og fulgte kysten. Hadde et fantastisk fiske og på vei tilbake møtte jeg denne sinnataggen av en gubbe som skjønte at han ikke hadde noen argumenter siden jeg vada forbi. Rullegardina gikk ned for gubben og kom ut av bilen og trua meg med juling. “Det er greit det” sa jeg. Da jeg kom inn på en armlengde så tok han tak i meg og pressa hue mitt mot grusen, så jeg mista capsen. Etterpå fortsatte han å filleriste meg som en liten guttunge. Det gikk såpass unna at fluestengene flagra veggimellom og jeg hørte revnelyd fra jakka. For å si det sånn; nå har han rista feil mann. I tillegg til dette stod hans 8-10 år gamle guttunge og så på. Sikkert stolt av pappaen sin han nå. Det han ikke vet er at jeg har undersøkt “saken” der ute for et år siden med Sarpsborg kommune og NJFF, så han har en meget tynn sak med tanke på tilkomst for allmenheten. Når det er sagt så finner jeg meg heller ikke i å bli banka opp heller. Fluesnella fikk seg en ripe også så jeg tipper feriepengene hans får en dipp når politiet får tittet på denne saken. Jeg stiller opp på Sarpsborg Politikammer i morra kl. 0800.


bukkholmen1
Adkomst til Bukkholmen

Comments

 1. Har krangla med han idioten flere ganger men det har aldri gått så langt som det du forteller her. Kjør sak mot de og gå til avisa med saken.
  Håper du publiserer fortsettelsen.

  1. Siden du også har vært borti samme gubbe, stiller du vel som vitne for å få dømt denne idioten?
   Viktig at slike tullinger blir tatt hånd om av lovens håndhever ellers tar folk loven i egne hender og avgir et besøk “etter stengetid”

   1. Visste du at man har lov til å bæsje på sånne steder så lenge det er i “skog og mark”? Just saying…

    “Poo-party 2015″…?

 2. hei,

  Nøyaktig det samme skjedde meg for et år siden! Riktignok gikk jeg over brua men fyren tok fysisk hardt tak i skuldra mi og pælma meg tilbake mens rullegardina gikk fullstendig ned, han freste og eskalerte seg selv mens han truet med juling og det som verre er dersom jeg kom tilbake..

  Jeg dro på Sarpsborg politikontor og fortalte historien. De noterte seg den men gjorde ikke noe mer… Så de bør få treff i loggen sin, kjør på – jeg backer deg!! Og vi er ikke de eneste.

  1. Hei igjen,

   Jeg har faktisk et vitne til det hele, dvs en fyr som kjørte bmw med svenske skilter og leide (leier?) ute på holmen. Han kom kjørende akkurat da og så mildt sagt forfjamset ut – makan til hakaslepp er det lenge siden jeg har sett:-) ikke snakket med leieboeren men burde være overkommelig å finne ut hvem det er..

 3. Så vidt jeg kan se ut I fra fylkeskommunen sine kart over vernede områder er det Ingen vern I dette området.. Da blir det kayak og sjøfugljakt rundt holmen hans til høsten 🙂

 4. Jeg stemmer for at vi inviterer alle lystne fluefiskere på guidet tur på øya, og møter opp en 100-150 mann.

 5. Spännande ny fiskeplats!
  Som Fredrikstadbo har man inte långt dit. Blir nog några turer i sommar!

  Stå på dig och se till att han får en ordentlig smäll från politi tillbaka.

 6. Ubehagelig opplevelse! Har selv blitt fulgt etter av både mann og kone der ute og fått kjeft! Har også opplevd å bli holdt fast, men ikke sånn som du fikk oppleve. Trasig at det skal være sånn, for det er en flott plass. Si ifra om hvordan saken blir oppdatert. Stå på!

 7. Mannen kan ikke være god. Jeg har hørt om denne personen før.
  Uansett… jeg ble for noen år siden stoppet på en sykkeltur i Sarpsborg av en dame som mente jeg ikke hadde rett til å sykle igjennom tunet hennes. Hun var høflig, men litt amper. Jeg ringte kommunen da jeg kom tilbake fra tur, og makan til bra oppfølging av en kommune har jeg ikke vært borti. Etter og ha forklart hvor dette skjedde så fortalte de at de skulle komme tilbake til meg. Dagen etter ble jeg oppringt igjen og de fortalte at jeg kunne sykle igjennom tunet hennes så mye jeg ville. I tillegg fortalte de at kommunen hadde fokus på slike ting som dette. De ville gjerne kjøre en sak for meg hvis det var aktuelt. Dette skulle ikke koste noe, men dette var kommunen villig til å gjøre hvis jeg ville dette. Akkurat der og da passet det ikke for meg og ta en lengre samtale, så jeg takket nei.
  Men hvis du også tar kontakt med kommunen, (Jeg sendte en mail hvor jeg beskrev hvor dette skjedde) så kanskje du får samme tilbud? Hvis kommunen bryr seg så blir dette en laaaang sak for vedkommende som var truende mot deg uten at dette koster deg så mye av tid/ressurser.
  Er viktig at man går “hele veien” her. Håper du gidder dette 🙂

 8. Hei:)
  Er det ikke bare ringe eier av øya?
  Det er nemlig ikke han i bukkholmen 3, men ho i bukkholmen 4 som står som eier er 30 mål av øya og han 1mål. Så i grunn hvis du får tilatelse av grunneier pr sms så har ikke han mye han skulle sagt? Bare og legge fram den som bevis… Ho heter Vibece Hansen.

 9. Da vet jeg hvor jeg skal jakte gjennom hele jaktsessongen ja!
  Starter i august måned å gir meg ikke føre lille julaften:)
  Dette her kan bli gøy!

 10. Få Jarle Strandberg til å komme å fiske der 🙂 Tror nok denne mannen vil angre på å være sint 🙂

 11. Saken blir henlagt på flekken etter du snur ryggen til for å g ut døra.
  Idioten forblir idiot og alt går som vanlig. Det er bare sånn det fungerer med politiet.

 12. Makan tell dust…Hvor er det denna holmen ligger hen, dit skal jeg å prøve fluestanga ja. Gleder meg til å se det dumme trynet hans…Stå på, ikke gi deg????

 13. Det er nesten så jeg skulle tatt turen ned dit sel, å håpe så intenst at jeg treffer vedkommende. Det vil ialefall bli hans største feil han noen ganger kommer til å gjøre, uavhenig om hans 10 åtr gammel sønn er der eller ei vil han få et problem.

  Det høres ut som en flott fiskeplass. Sett bort ifra den mongoen som trur han eier plassen. Gjelder ikke allmennsretten her i dette tilfellet siden det er sjøkanten?

 14. Ha ha ha trodde ikke mine egne øyne når jeg så bildet av den plassen 🙂 Jeg har faktisk også vært borti den fyren der. Han var grise sint og trua med juling hvis jeg gikk over gårdsplassen hans !!
  Han mente helt klart at her gjaldt ikke fri ferdsel siden de hadde helårsbolig der ute, jeg mente det ikke hadde noe å si siden det var eneste ferdsel mulighet til strand sonen. Hele familien hans satt da ute og grillet så de fikk også med seg hele episoden med tullingen.
  Jeg var der på tre dagers fiske i i fjor og hadde fryktelig lyst til å prøve meg på utsiden av øya men så lenge det ikke er mulig å gå over der så får man jo ikke komme til der. I så fall må man ha båt og det hadde ikke jeg tilgang til.
  Når jeg kom tilbake til bilen som var parkert på plassen på toppen der så kom det en kar lurende med et skikkelig bredt glis og lurte på om jeg hadde truffet på selveste trollet der nede. Han viste nok utmerket godt hva jeg hadde blitt utsatt for når jeg gikk ned der hehe. Artig episode så lenge man ikke får juling som du gjorde. Neste gang skal jeg jammen gå over der bare på trass 🙂

 15. jeg blir gjerne med ut dit for å fiske, bare sifra så skal jeg blåse støv av utstyret.
  Sånn går det ikke an å oppføre seg.

 16. jeg vil være med. Er veldig dårlig å kaste med flue. Men er god på å huke fast kroker i nesa til andre… ????

 17. Vold er teit!
  Hvorfor respekterer ikke Morten de som bor der? Virker ikke som det er første gang han blir bedt om å gå..
  Allemansretten gjelder faktisk ikke alle steder. Det er fastslått i retten at allmenheten ikke har rett til å bruke broen, eller gå igjennom den private eiendomen.
  Ytterste del er ikke innmark.
  Bruk båt da vel!?

 18. Det har jeg desverre ikke. Har kun sett den på papir, men det står også å lese i SA
  Synes man skal vise respekt begge veier.
  Man tar jo hensyn til privat eiendom når
  Den ikke ligger langs kysten.

  1. Respekt for privatlivets fred det skal man absolutt ha. Og når man benytter seg av allemansetten så plikter man både å ta hensyn til naturen og å oppføre seg slik at man ikke er til sjenanse for andre.

   Men det er også slik at mange grunneiere tar seg til rette (særlig i strandsonen) og hindrer allmennhetens tilgang.

   Egentlig burde man sett sterkere sanksjoner både mot grunneiere som tar seg til rette, og mot folk som forsøpler og ikke viser hensyn når de oppholder seg i utmark/strandsonen…

   Grunde

 19. Bukkholmen ja….
  Der skal jeg på fisketur snart.
  Håper han idioten kommer og bruser med fjæra, og at han er dum nok til å fysisk røre meg. Gleder meg til det faktisk da jeg har hatt ett litt dårlig fiske den siste uken….noe som har ført til en ekstrem aggresjon som jeg må få utløp for.
  Han kan egentlig bare ringe og forhånds bestille seg en plass på sunnås sykehus. På langtidsavdelingen.

  1. Selvfølgelig en spøk den komentaren ovenfor..:)
   Men man blir ganske provosert av slik oppførsel, tenk å slenge rundt på en uskyldig sjøørretfisker.
   Og fiske der skal jeg snart.

  1. Saken ble henlagt etter bevisets stilling i juli 2015. Ikke annet å vente heller. Selv syns jeg dette er synd siden hverken politi eller kommune ønsker å stikke hånda inn i vepsebordet. Jeg hadde alt mitt på det rene. Vada jo forbi brua og fulgte strandsonen. Saken er mer kompleks enn de fleste vet om. Jeg har undersøkt stridens kjerne og aner hvorfor det bor så mye bitterhet der ute. Jeg gjør ikke noe mer med saken slik den står nå. Politiet er oppmerksom på de og regner med at de får en reaksjon ved neste anledning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *