Fin overspringer i lett snødrev

I tradisjon tro dro vi på en “luftetur” etter sjøørret for å riste av oss familieselskaper etter jula. Fiskegruppa på Bekkhus har hatt denne turen i mange år nå og denne gangen dro vi ut til ramsalte områder, en gjeng med 9 ivrige fluefiskere. Det snødde tidvis bra, men sjøtempen synker ikke så kjapt av den grunn så vi hadde trua.


271215n_mini1
Gutta boys er klare for en dag etter havets sølv i snøvær

Vi delte oss i 2 grupper og fiska systematisk i en del småviker og strender. Selv var jeg ikke borti fisk den første timen, men da jeg kom til en liten vik la det seg på en fin sjøørret på det andre kastet. Den var helt propell og var nesten mer over vann enn under da jeg kjørte den. Fisken så jeg var stor, en skikkelig fin overspringer av det sjeldne slaget. Dette er definitivt den flotteste sjøørreten jeg har fått på flere år. Propell var den, se bare på den filmsnutten her;Dette resulterte i en utrolig flott fisk på 2,3 kg fordelt på 60 cm. Ikke hverdagskost dette.


271215n_mini2
En fin overspringer


271215n_mini3


271215n_mini4

Vi fortsatte i samme stil selv om fangstene ikke ble like brutale som denne. Fisk var det bare man leta litt.


271215n_mini7
Olaf i kjent stil på en odde på jakt etter sjøørret. Fisk var han borti her også


271215n_mini6
Sander med en blank og fin fisk på lett utstyr

Etterhvert skifta vi beite og bomma litt i en vik som holdt is. Der var det også merkbart lavere temperatur og ikke noe trøkk. Her målte vi 2,5 grader (der jeg fikk fisken var det 6 grader).


271215n_mini8
Reinert klamra seg til iskanten og kasta på

Litt bålkos hører også med til en slik tur. Det var tidvis meget kaldt så en følte nesten at fingrene falt av. Godt med bål og pølser da 🙂


271215n_mini9

Ble vel en 8-10 fisker på 9 mann idag. Ikke noe bonanza fiske, men det hadde vi heller ikke forventa i disse ramsalte områdene. Deilig å bare komme seg ut å kjenne på moder natur i vinterdrakt! Vi gnur på videre!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *