Flott morralaks idag tidlig

Idag tidlig tok jeg en spontan tur til Ågårdselva igjen. Kvelden før ble bilen bråpakka slik at tingene på morran ble unnagjort kjapt. En bolle havregryn og jeg var klar for noen timer før jobb. Ute regna det og var ganske kjipe forhold, men jeg hadde tro på laks. Alltid spennende med morrafiske i Ågårdselva.

Nydelig stemning mellom rondellen og under raset

Det striregna og var ganske bløtt. Bra jeg hadde på meg vadejakka denne gangen, ellers hadde jeg blitt bløt. Starta ved hyttebrekket og fiska meg oppover. Her har jeg fått noen flotte morrafisker før.

Tross lite vann i elva så kverner det bra på nedsiden av raset.

Jeg gikk den faste runda mi og hadde noen spennende flyt. Fiska først med den bittelille flua jeg fikk fisk på her om dagen men den var det ikke noe å kjenne på. Bytta til en litt større, en cascade variant som har fiska bra før. Etter noen systematiske flyt stramma det til rimelig kontant. Tilslaget var så som så og jeg hadde litt dårlig følelse for at jeg skulle berge den laksen. Var litt for kjapp i avtrekkeren, men det gikk bra til slutt. En flott og tilsynelatende nygått holaks på 79 cm og 4,9 kg der.

Morran ga meg en flott holaks på nesten 5 kilo

Nøt hvert sekund de 2-3 timene jeg var i elva. Det holdt med denne fisken selv om jeg kunne fiska mer. Blir liksom litt greit også når man får en slik fin fisk.

Sidebekkene er fulle av regnvann nå

En fin og minnerik morgenstund dette. Kosa meg fælt! Snart er det Finnmarksvidda som står for tur og nå må jeg rett og slett konsentrere meg om pakking og det som skal til. Er visst helt andre forhold der oppe nå så det blir spennende. Vi skal i utgangspunktet fiske ørret og røye, men nedi dalen finnes laks. Vi får se. Tar det som det kommer 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *