Fluebinding med Niklaus Bauer og Daniel Bergman

På mandag var det dags for fluebinding hos M&M igjen. Vi har stort sett bundet fluer hver 14 dag gjennom hele mørketida. I år har det vært hardt syns jeg. Mye snø og mange minus gjennom hele vinteren. Har nok vært litt bortskjemt med fiskeforhold de siste åra. Men ikke i år. Derfor har det blitt bra med fluebinding og litt andre forberedelser. Nuhh, nuhh er vi klare 🙂

Men, tilbake til mandagens fluebinding. Da hadde vi besøk av Niklaus og Daniel fra Flydressing. Veldig kunnskapsrike og artige fgurer dette. Niklaus er jo kjent for sine svære kveite – og gjeddefluer. Dette måtte prøves.

Niklaus på plass foran stikka og godt igang med en diger flue for kveite

Jeg hang meg på jeg og ble med på ett aldri så lite fluebinderkurs der. Artig å lære noe nytt. Om de fluene der kommer på enden av fortommen med det første gjenstår å se, men man skal aldri si aldri. Har jo ett par – tre turer etter gjedde hver sesong så vi får se. Skal jo ha utstyr til å kaste med også.

Noen fra boksen til Bauer. Tunge var de også. Med “wiggle – tail” og greier.

Vi har bundet etter eget ønske gjennom hele vinterhalvåret nå. Denne gangen varta Raymond opp med nystekte vaffler også. La ikke akuratt noen demper på stemninga det heller. Måtte bare passe på å ikke forveksle UV lim og syltetøy 🙂

Raymond viste sin skjulte side som vaffel steker

Her er resultatet etter 4 timer (med litt preking og vaffel spising selvsagt). Syns det ble sånn passe greit jeg.

En fortynga og en ufortynga Bauer flue

Daniel holdt kurs for de som ønska å fordype seg litt i sjøørretfluer denne kvelden. Utrolig flink til å binde han også.

Daniel klar for en kveld hos M&M

Vi bestemte å kjøre en siste kveld med fluebinding. 4 mars kl 1800-2100. Har du ikke bundet noe særlig eller er bare klar for å komme i modus til årets sesong så er det bare å møte opp!

Her er filmen fra da Niklaus Bauer satt rekord på kveite på flue i fjor;

Så nå settes fokuset mot kysten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *