Fluebinding, rådyrjakt + en og annen sjøørret tur

Vært lite trøkk på denne siden på en stund nå, men jeg ligger ikke på latsiden allikevel for å si det sånn 😉 Nå om dagen går det i fluebinding, litt rydding og vedlikehold av utstyr og rådyrjakt. Morgenene enten lørdag eller søndag benyttes til spennende rådyrjakt med kompiser. Dette er virkelig spennende saker, syns jeg 🙂 Men først litt fluebinding.

En klekker som kan imitere flere typer fluer. Her en døgnflueklekker i str 14

Som kjent så fisker jeg jo det meste som kan fiskes med flue og fluestang. Det bindes likeså, så tidlig i høst starta jeg med endel type tørrfluer og nymfer. Etter at ungene er lagt har jeg litt tid for meg selv sammen med bindestikka. Ikke nødvendigvis timesvis, men korte stunder hvor jeg får konsentrert meg litt om bindinga. Har alltid vært glad i å binde fluer og det kommer stadig ut noen spennende imitasjoner og attraktorfluer.

Vårfluer/caddis som er bundet for en tur som kommer til sommeren.

Ofte binder jeg dedikert til turer og planer som kommer neste år. Blir litt mer spennende å binde opp fluer i en slik sammenheng også da.

Vulgata turene jeg har hatt tidligere har virkelig gitt mersmak. Her et knippe som er klar for vannfilmen en gang ut i juni neste år.
Diverse klekkere er alltid lurt å ha i boksen
Comparaduns som fisker godt i rett setting.

Kan virke som mye smått og sært dette, men når man står det og virkelig ikke får ørreten til å ta da er det godt å ha noen “jokere” i boksen.

Noen attraktor vårfluer som skal brukes på sensommeren
Mygg i str 18. Effektive når alt annet ikke funker.

I disse dager går det i litt sjøørretfluer og ikke minst laksefluer. Mygg og vårfluer til tross, nå er det de større tubefluene som produseres. Etter årets laksesesong så gjøres det stadig noen justeringer foran neste. Det er jo nettopp dette som er så artig med denne hobbyen. Man blir aldri utlært for å si det sånn.

Vel, nok om fluebinding. Selv om det er tidlig mørkt og mye dårlig vær så prøver jeg å benytte tiden for å fiske litt sjøørret også. Sjeldent lange turer, men får jeg til 1-2 timers fiske så holder det for meg.

Olaf i sving i vinterklart og kaldt vann
En tidlig lørdag i slutten av november hadde vi fine forhold med snø

Selve fisket har det vel gått så som så med. Kan ikke si det har vært spesielt bra egentlig. Hatt noen blanketurer, men også turer med noe fisk. Gjelder å finne de blanke sjøørretene, dvs ofte flytter jeg meg uten å være lenge på hver plass. Står det fisk der så tar den som regel med en gang. Turene blir som de blir selv om det ikke blir noe fangst. Liker meg uansett ute i frisk luft!

Vinterens vakreste fangst hittil, en sak på 1,3 kg

Syns også det har vært en merkelig sjøørretsesong i år. Der man før nesten garantert fikk fisk har i år ikke holdt fisk. Noe har skjedd eller endra seg mener jeg. Det kommer en oppsummering for året etterhvert her, så der skal jeg skrive mer om dette.

Rådyrjakta jeg har vært med på – der har jeg hatt flyt vil jeg si. På tre helger nå så er det 3 rådyr som har fått plass i en eller annen fryser bortover 😉 Rådyrjakt med hund er virkelig spennende syns jeg og her må man virkelig ha en dose tålmodighet og litt flaks.

Rådyrjakt med hund er spennende saker. Her en bukkekilling som måtte bite i gresset.

Vel, vi gnur på videre. Må si jeg gleder meg til litt mer sjøørretfiske og kanskje isfiske etterhvert. Vi får gi det litt tid så får vi se hva fremtiden bringer 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *