Fluebinding – tørrfluer

Det går i fluebinding om dagen. Koser meg enormt med bindestikka gjerne etter at barna har lagt seg. Fin avkobling i en ellers travel hverdag. Det blir jo produsert endel om dagen, og spørsmålet er om jeg trenger alt dette…? Flueboksene er iallfall skakkjørte og tomme i løpet av en sesong. Tanken nå er å binde opp et lager av de fluene jeg bruker mest og heller tære på det. Jeg fisker jo det meste av fisk som kan bite på fluer, så jeg blir ikke “arbeidsledig” for å si det sånn 🙂

Små verspertina og baetis kommer alltid godt med på forsommeren

Jeg liker generelt å binde fluer. Det har jeg gjort siden jeg var 11 år og dette er jo en fin hobby i hobbyen. Tørrfluer og nymfer er det jeg binder mest av, men sjøørret og laksefluer må også produseres.

En eggleggende vårflue kom ut av stikka igår

Hvis verden kommer i gjenge igjen så er jo planen å gjennomføre en ny Kola tur. Vi skulle egentlig ha dratt i sommer, men den turen ble jo effektivt stoppa av koronaen. Vi prøver igjen 😉 Ellers har jeg alltids en plan B….

Vårfluer (streaking caddis) er en flue som stort sett fisker bra på Kolahalvøya. Denne trenger jeg flere av. Her benytter jeg rådyrhår fra et rådyr jeg skjøt i vinter også, så det er ekstra gøy syns jeg.

En liten trigger i baken gjør susen

Små døgnfluer kan man nesten ikke få nok av. Har også bundet endel vulgata som skal på vannet til sommeren. Disse har jeg bundet som en klekker, der bakdelen av kroppen henger under vannfilmen. Lett bytte for ørreten!

Små døgnfluer i str 16-18
Vulgata klekkere der nymfeskallet henger i vannet. Flyter godt og fisker bra.
Deer comparadun, en flue som fiska veldig bra i fjor.

Flua over fiska fantastisk i fjor. Denne er også en liten klekker som trigger fisken. Det med klekkere syns jeg er interessant. Ser at de tas mye lettere en f.eks en dun (voksen). Kan fisken velge så tar den ofte ting som henger i vannfilmen enn ferdig utvikla flue. Koster nok mindre energi også.

F-fly

En flue som jeg også fikk noen pene brunørreter på er denne flua over. En F-fly som gir et fint avtrykk. Tynne kropper og smale vinger.

Jeg ser frem til sommeren selvsagt, men først en vinter med fluebinding!

Comments

  1. Hei Morten, spennende fluer det der, tenker jeg adopterer den egg sekken i egen knyting.

    Flott blogg du har forresten, fine historier og imponerende fangster, det inspirerer. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *