Fluebindinga er halve moroa!

Da begynner jeg å bli ferdig rigga på fluefronten til turen til Kolahalvøya. Har bundet jevnt og trutt i flere uker nå. Har bra med tørrfluer fra før, men man får aldri nok allikevel.


0408165
Caddis boksen er stappa til randen

Tidspunktet vi skal opp på tundraen er såpass sent på sesongen at vi kan nok vente oss vårfluer hvis vi opplever klekkinger. Annet som diverse døgnfluer, mygg og knott er nok også på vingene. Her gjelder det å være forberedt på det meste. Selv streamer boksen er stappa i dette øyeblikk.


0408161
Tsjernobyl ant i noen varianter. Denne flua kan være lurt å servere dersom de største bamsene sturer

Tradisjonelle “Straking Caddis” er et must i boksen! Fisker utrolig effektivt til tider.


0408162
Streaking Caddis

En annen flue som har vist seg å være dødelig effektiv på større brunørret er T-body simulator. Denne har en attraktor hale som jeg mener ofte kan trigge fisken til å ta. Denne flua gir en utrolig god silhuett og flyter godt. Materialer som, CDC, rådyrhår, hackel og dubbing er brukt. Må bare flyte.


25021608
T-body simulator

Kommer nok til å gå med en #4 for tørrflue + en #5 eller #7 (dersom vind) for nymfe/streamer. Jeg registrerer at mange skal ha absolutt alt på tørrflue på slike turer, men selv stiller jeg gjerne med streamer dersom forholdene tilsier det. Hva som kommer opp å eventuellt tar flua gjør at denne spenninga er til å ta å føle på.


0408166
Kola killer har mange brunørreter på samvittigheten på Kola


0408167
Børsten svikter heller aldri. Meget effektiv flue som også fisker godt på Kolahalvøya

Dette er stort sett fluene jeg skal ha med meg opp på tundraen;


0408169
Passe forberedt på fluefronten nå kjenner jeg

En siste imitasjon som jeg også vil teste. Å banke denne ut på brekket og håndtviste slik at den imiterer en svømmende mus vil nok gjøre at hjertet jobber noe fortere enn vanlig 😉


040816n1
Museimitasjon skal ut på brekka!

Blir uansett spennende dette!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *