Fluefiske etter gjedde i Isesjø

I helga dro jeg og, etterhvert faste reisefølge, Martin, Elias og Ole Jørgen til Isesjø for å fiske med flue etter gjedde. Her var det store fluer, korte fortommer og fluestenger som minnet om kosteskaft som gjalt.Vi satt ut pongtongbåtene i Rødsjøen før vi kom oss gjennom “kanalen” inn mot Isesjø.

dscf0091.jpgMartin og Elias klar for overnattingstur og fiskedscf0090.jpgOle Jørgen tester farkosten sin
Ole Jørgen hadde investert i ny firetakter til båten sin, så her skulle det ikke brukes krefter på å ro nei. Bare jeg som sliter for hver fisk skjønner jeg….. :-)Ehhhhh….det vil si……jeg hang etter Ole Jørgen da 😉
dscf0113.jpgOle Jørgen er en snill gutt som lar meg henge på
Omsider kom vi frem til der vi skulle overnatte. Først gjorde som vi desverre har prioritert fremfor fiske på disse turene, nemlig lage mat. Og etter mat så må man jo bare ha en middagslur bland barnåler og maur :-)Jeg sovna som en stein, mens de andre dro og fiska. Etterhvert ringte Ole Jørgen meg og sa at han hadde fått på en diger gjedde på fluestanga. Jeg flekka på meg vadebuksene og hev meg uti båten for å få med meg herligheten.Det viste seg å være en gjedde på 7-8 kg som hadde tatt flua til Ole Jørgen. Ikke verst!
gjedde7_8kg.jpgNy fluepers på Ole Jørgen
Desverre ble det ikke fler bilder av denne gjedda fordi svimegutten klarte å miste fisken (slik han pleier 🙂 ….) Så vi fikk ikke veid den skikkelig. Men fisken var nok mellom 7 og 8 en plass.Etter dette måtte det jo bare fiskes!Ble et par smågjedder på meg også 🙂
dscf0122.jpgDenne gjedda kunne ikke måle seg med bestemorfisken Ole Jørgen fikk
Ole Jørgen i sving igjen;
dscf0127.jpgdscf0134.jpg1,5 kg?
Martin og Elias var det stille på en stund. Men endelig kom den forløsende fisken for Martin sin del også;
dscf0109.jpg(He he, nå ble du vel glad Martin?)
Etter dette ble det mye juging i lavvoen og masse mat (utrolig hvor mye mat og ting en har med bare for en overnatting). Natta’n ble prega av lite søvn og et liggeunderlag som ikke holdt på lufta. Hjalp heller ikke at Ole Jørgen dro “tømmerstokker” hele natta’n heller 🙂 Toppa det hele med maur i soveposen også. Livet er herlig!Uansett en utrolig fin tur som jeg skriver i minnet…..

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *