Første laks i år

Tidligere idag melda jeg litt med Marius om å ta en tur til Ågårdselva igjen. Med de fangstene som er tatt i elva i år så er det jo bare å gnu på selv også. Vi sykla innover og starta fiske. Med de vannmassene som er nå om dagen så kjører jeg Zpey hybrid FSS 5/6 med super fast sink 10 fot polyleader. På den måten kommer man litt ned til fisken, noe jeg mener er nødvendig i disse dager. Flua jeg brukte var ikke stor heller, så her fikk jeg trigga noen instinkter tenker jeg 🙂

En liten bottletube (9mm) med svart overvinge og grønt hackel var det som skulle til idag.

Jeg er veldig nøye på å ikke gjenta meg selv i måten jeg fisker på. Mener det kan gi uttelling om fisken er der selvsagt. Starta pent med litt korte kast og fiska meg gradvis utover i kulpen. Fiska med litt variabel dybde og etter noen kast så klemte det til nedi der. Kreftene var ikke å ta feil av for å si det sånn. Fisken stakk nedstrøms og tok flere titalls meter på få sekunder. Den kjørte et aldri så lite nerveshow med meg noen minutter der. Fikk taua den inn etterhvert og leia den trygt inn i håven. En vakker hofisk på 91,5 cm og etter laksetabellen å regne 7,9 kg. Sesongens første der asså 🙂

En vakker dame på 7,9 kg måtte en tur inn før den fikk friheten tilbake 🙂
Nydelig holaks som akkurat har sluppet lusa fra havet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *