Første villsvin skutt i Norge

Jeg har jakta villsvin noen år nå og skutt flere villsvin oppigjennom åra, men da bare i Sverige. I helga var jeg på jakt i de dype skoger sammen med en kompis her hjemme. Vært litt trykk på åte de siste dagene så oddsen for at de skulle komme var jo tilstede. Satt meg i bua ved åtte draget på fredag og det ble noen timer uten noen form for indikasjon på at de skulle komme. Hadde nesten gitt opp og sendte SMS til kompisen om at det var på tide å komme seg hjem. Klokka var da 2310 på kvelden. Nei, sitt litt til stod det. Det skulle vise seg å være lurt.

Brått hørte jeg villsvin lyder bare titalls meter til side for der jeg satt! Jeg tok opp en termisk håndholdt kikkert jeg har fått låne og da fikk jeg se 10-12 gule markeringer av dyr oppå en kule inni skogen der. Kan da ikke være villsvin tenkte jeg. De stod helt musestille i minutter. Så starta de vandringen mot åtet etter at ledersugga hadde verifisert området som trygt. Pulsen steg og jeg måtte roe hjertepumpa betraktelig før jeg kunne vurdere å heve rifla. Lot de spise litt og satt bare å så på de. Pulsen sank til normalt nivå og da var det bare å heve rifla forsiktig.

På nattkikkerten min har jeg en IR lampe som sugga ble var om. Ho stod med alle sanser rettet mot lampa og var klar for å varsle de andre som spiste på forplass. Satt bare HELT rolig helt til ho satt igang med å spise selv. Plukka meg ut en mellomstor gris og klemte til. Dyret la seg i smellen og de andre var fordufta på ett blunk!

Da ble det endelig villsvin skutt i Norge på meg! 🙂

Første norske villsvin for min del

Dette ble også et nydelig slakt som skal gi mange gode middager på bordet fremover. Det ser jeg frem til!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *