Full fart i nordavind og snø

Denne vinteren syns jeg har inneholdt meget bra fiske etter sjøørret. Har fiska jevnt og trutt i hele januar og februar denne vinteren. Stort sett korte turer etter jobb samt en og annen økt på helga. I dag tok jeg en halv dag ute i det ramsalte og hadde vel egentlig ikke helt trua. Massivt snødrev og hard nordavind til tross tok jeg turen allikevel. En halv dag med fiske er egenlig luksus for meg i disse dager. Stort sett mått nøye meg med 1-2 timer, men det har vært nok til å lade batteriene. Bedre enn ingenting.

Nordavinden stod hardt på og snøen lava ned.

Starta litt pent mellom noen steiner og tang tuster. Fjerde kastet så stramma det til. En fin halvkilos lot ikke børsten svømme forbi 🙂 Mer ble det ikke her så jeg satt meg i bilen for å sjekke ut en annen plass jeg hadde plotta inn. Her fikk jeg se den første børstemarken, noe som forteller at vi nærmer oss!

Årets første børstemark er observert. Den røde 5-7 cm marken som oftest er først ute.
Spent på forholda. Nordavind skulle tilsi at disse vikene lå i le.

Rusla ned og satt først litt på en stein for å se om det var noe aktivitet. Kunne skimte ett forsiktig vak litt på bortsiden og da steg jo trua med en gang. Fisk i området.

Tok ikke lang tid før den første fisken lugga til. En fisk som passerte 60 cm med god margin, men var tynn. Ble ikke noe bilde av den 🙁

Jeg starta med tradisjonelt oppsett med en klasse 5 med glassline intermediate/flyt. Fisk ble det men dette gikk rett og slett for fort i bunn så her bytta jeg stang til en klasse 4 + flyt. Kladt i vannet som det er så syns jeg det er meget effektivt å gi fisken litt tid sammen med flua. 3 grader i vannet så er det ikke mye jaging og stiging mot overflaten som ellers. Sakte inntrekk med lange pauser var medisin idag. Hugga var like voldsomme som ellers bare flua kom i nærheten av fisken.

En sjøørret på 900g lot seg friste av børsten. Litt tynn, men det er jo fortsatt februar.

La femmer`n på land og gikk videre med den andre stanga. Lurt var nok det for nå ble det fisk. Vannet var på vei opp og det ble mye mer fart på fisket også. Leta rundt på grunna og fant fisk på fisk etterhvert.

Flott fisk
Børstemark imitasjonen som ble brukt idag

Det stoppa ikke der heller. Det lugga til gang på gang med ett bra snitt på fiskene også.

Det ble flere slike i håven idag
Dagens siste

Etter 7 slike og en mista var jeg såpass fornøyd at jeg pakka sammen for å ta fredagskvelden hjemme med familien. Passe kald og stiv i fingrene så var det godt å sitte i en varm bil på vei hjem. Kunne fint ha fiska en time til, men det var greit. Nye lodder snart igjen og den beste tiden ligger jo foran oss nå snart.

Snart vår!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *