Full klaff på årets første dag

Det jaktes litt etter villsvin på denne tiden av året. For og i det hele tatt klare å komme innpå disse sky dyra så er som regel åte – eller hundejakt som kan funke. Jeg bedriver noe åtejakt her i Østfold og så lenge det er sjans for å jakte på de så syns jeg det er spennende.

Hatt en gjeng villsvin fra tid til annen på åte nå og dette er virkelig noen sky vesen. Ikke mye som skal til før man rasserer flere timers jobb og venting. Har lært noen triks for å komme de i forkant og være på plass 2-3 timer før de evt kommer. Mye venting selvsagt, men når de først kommer så står tiden stille!

Viltkamera detekterte villsvinet før skuddet falt

Man skal også være litt trent på å skille lydene de gir fra seg når de først kommer. Det er jammen ikke mye lyd de gir fra seg. Ofte noen snutelyder og små knekk i bakken. Hørte den komme og med ett steg pulsen noe voldsomt! De store galtene kommer sjeldent eller aldri på åte heller, men kan gjerne vasse rundt i ytterkant, som denne på bilde over. Interessen er tydeligvis tent.

Fikk etterhvert roa hjertepumpa og begynt å tenke på å heve rifla. Gjør som regel ingenting før jeg tror jeg har mulighet til å skyte. Fikk øye på den i nattkikkerten og så den stod rett mot meg på ca 30m hold. En knappenål i gulvet da så er det ofte kjørt!

Den hevet hodet og stirra rett mot IR lampa på kikkerten. Dette ser de og da gjelder det å sitte helt i ro. Begynte å spise igjen og hadde samtidig en liten dreiing til høyre. Da den stod med 45 grader vinkel så lot jeg skuddet gå! Avgjørende skudd på om det blir morgen eller om man kommer hjem til høvelig tid 🙂

Lot den så få jobbe med sitt og få ro i sine siste sekunder før den ble sendt hjem til villsvinhimmelen.

Det ble et trofè av ett villsvin på rundt 80 kg. En fin galt.
Markante tenner på denne som snart skal på trofèskjold over fluebinderpulten

Med denne fikk jeg min andre gris skutt i Norge. Ikke lett å ta slike her hjemme så den fangsten henger veldig høyt hos meg. Et majestetisk dyr som fortjener litt heder.

Spennende som bare det!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *