Full pott i Ågårdselva

Idag kjørte jeg en noe spontantur til Ågårdselva igjen. Sesongen er jo godt på hell og om få dager er det lukket og låst! Med et lite væromslag (iallfall ikke stekende sol) tenkte jeg det kunne være fint med en tur i elva.

En liten matpakke og termos med kaffe i sekken tok jeg turen inn på sykkelen. Starta på wiren der jeg hverken kjente eller så noe fisk. Skikkelig august steming i elva. Fiska meg så opp – og ned til samme plass. Så et par fisker i lufta og da fikk jeg trua med en gang. Rart med det der gett…. Vet jo det står fisk i elva, men med en gang man ser de så stiger trua.

En laks nappa til på brekket og slapp…. Jaja, tenkte jeg det er jo ikke unormalt. Ga den en lang pause og justerte litt på flua. Dvs satt på en tungsten jeg hadde bundet dagen før. Tredje kastet og pang! Fisken fikk flua rett i nebbet siden den noen kast før røpte hvor den stod hen.

Ikke så stor, men dog laks. 60 cm og rundt 2 kg

Etter å ha nappa i flua en gang så satt den andre gangen
Høstfarga laks noe som sier at sesongen snart er over

Å få laks i Ågårdselva er for meg bonus, så fornøyd som bare det å ha landa nok en laks i elva jeg er så glad i. Fisken var litt seig å få satt ut, men med litt bruk av tid og pleie så gikk det bra.

Etter det ble det kaffe og matpakke. Deilig å bare sitte ved elvebredden og nyte naturen også. Er få plasser som kan måle seg med dette syns jeg.

Sykla så nedover elva og fikk se en laks som stod ute på en grusbanke. Første tanken som slo meg var at situasjonen var kjørt siden jeg stod kloss inntil fisken på bredden. Gjorde et kast og fisken gikk rett opp og tok flua! Ble en smule overaska der for å si det mildt. Hadde ikke forventa det og mothugget var sånn passe dårlig. Den laksen måtte jeg bare miste, noe jeg også gjorde.

Mye sopp å finne nå noe som vitner om at det er høst

Ble en ny pause (god på å ta pauser) før jeg fiska en strømkant jeg har fiska bra før om åra – særlig helt på tampen av sesongen. Her flekka det noe voldsomt til! Fisken la seg på flua med en lang og god kamp etter. En flott 3,5 kilos gytedrakt-laks kom inn etterhvert.

En flott hanne på 72 cm og 3,5 kg

Ikke ofte jeg får 2 laks i Ågårdselva på samme tur. Var borti en til litt senere også. Måtte nesten klype meg i armen da jeg stod der. Utrolig morsomt alt sammen. Var borti en til litt lenger opp også rett etter denne flotte laksen. Pause igjen og nytt drag. Ren kopi av den forrige lugga det til igjen! Fisken virka litt større og gikk noe voldsomt på snella før den viste seg og gikk i været. En fin hofisk på 5-6 kg. Den var ikke bare å snelle rett inn. Håven lå ikke der den skulle heller, så det fikk bli med stranding. Funker det også bare man tar det pent.

Etter en dryg og lang kamp på enhåndsen kom denne flotte dama på 82 cm inn.

Så brått ble det 3 laks på denne korte ettermiddagsøkta! Husker i 2016, da fikk jeg 1 laks den sommeren, i år oppe i 15 alt. Utrolig men sant 🙂

Dette må bare nytes. Kommer ikke til å glemme denne dagen med det første.

Måtte tøyse litt med filter fra snapchat etter denne absurde opplevelsen.

Vel, det var turen sin! Skal huskes og nytes i tiden fremover 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *