Gjedde – og ørretjakt

Nå om dagen vakler jeg i et slags vakumrom mellom sjøørret og laksefiske. Venter vel egentlig bare på 1 juni, og i sjøen har horngjelden for alvor begynt å terrorisere kysten vår. Men det er da starten for mye annet bra fiske.

Gjedda har for alvor begynt å spise etter leken og det er aldri feil med en gjeddetur 🙂


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Selv synes jeg fiske brunørret er utrolig gøy, og det å jakte etter steady vakende fisk er det vel ingen ting som slår.


1205141
Et av mange vann i Sarpsborg som huser fin brunørret. Her vaker det fin fisk helt inntil land

Har hatt noen fine turer til skogs i det siste uten de helt store fangstene. Men det klekker og vaker, så det er helt klart muligheter. Skogen våkner til liv.


120514n1
Mens en venter på at fisken skal vise seg, nytes en kopp kaffe i flyteringen

Lå utenfor en beverhytte på fredag, og etter en stund kom det to krabater ut av hytta og var tydeligvis irriterte på at jeg lå der. De sirkla rundt på 5 meters hold og ville ha meg vekk. Var nok ikke vant til inntrengere med flytering 😉


1205142
To bevere sirkla rundt flyteringen min

Artig å “smyge” seg innpå fisk som vaker. Gjelder å ikke padle for nærme fisken også. Da slutter den å vake ganske fort. Her et bilde fra noen år tilbake. En fin brunørret på 1,2 kg som jeg smøg meg innpå.


120514jh1

Bambi kom også ned til vannkanten for å få seg litt vann. Denne gangen lå jeg dørgende stille bare 10 meter fra rådyret. Det var en fin opplevelse.


1205143
Et rådyr kom ruslende ned til vannet for å drikke. Et vakkert syn!

Blir nok en sjøørret tur til denne uka, ellers så venter jeg på at det skal bli klart vann i hemmeligbekken jeg fiska i fjor. Blir den klar nok, så skal jeg prøve å lage film derfra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *