Gjensyn med sjøørreten

I kveld ble det en tur ut til det salte element sammen med myggen og Tom Arne. Vi tok båten til myggen ut på noen skjær i Singlefjorden for å jakte sjøørret. Nå om dagen er det også mye makrell og annet så det er slett ikke sikkert vi ville finne sjøørret.


1108162
Godt å svinge fluestanga under slike forhold

Første sted vi starta observerte vi sildestimer i vill panikk, noe som viser at det er noe som jager den. Veldig ofte makrell i slike settinger. Sjøørreten er også en sildespiser, så vi hadde mistanker om sjøørret også.

Ble noen mindre fisk på oss alle før jeg så meg ut et fint lite sund som jeg tenkte jeg skulle saumfare. En av de første kasta hadde jeg et saftig lugg som glapp med en gang. To-tre kast etterpå flekka det til kloss inntil land og fisken satt!

Deilig å kjenne slike krefter på #4 stang! Fisken var ikke voldsomt hissig, men måtte bruke tid på den allikavel. En fin fisk på ca 1,6 kg kom opp i hoven etterhvert.


1108163

1108161

1108164

1108165

Etter litt fotografering fikk den friheten tilbake! Ble så en kaffepause etterhvert før vi fiska videre. Ble en del mindre fisk idag også, så det er absolutt fint å fisken sjøørret om dagen. Kvelden og skumringa er desidert den beste tiden. Kombinerer man dette med høyvann så slår det sjeldent feil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *