Gode fjærtradisjoner

Helt siden jeg tok jegerprøven i 1995 har jeg holdt på en tradisjon nesten hvert år, nemlig sjøfugljakta. Vi overnatta på Haslau i Singlefjorden fra fredag til lørdag. Planen var å få med oss ettermiddagstrekket og morratrekket til sjøfuglene.


1310131
Klar og rigga for sjøfugljakt

Vi rigga 12-14 lokkeender i en liten nordvendt vik og hadde da rundt 15-20 meters hold ifra der vi satt. Sånn passe haglehold.


1310134
Jeg er en glad mann når det faller skarv! Dette er en effektiv fiskespiser, så her snakker vi faktisk kultivering 😀

Kveldstrekket uteble nesten totalt! Tror vi skjøt kun 2 ærfugl de timene vi satt ute på fredagskvelden. Sånn kan det innimellom være desverre. Nesten akkuratt idet vi skulle finne teltet hørte vi en gåseflokk som var på vei utover fjorden. Jeg sa til Jørgen at de kunne jo passere oss om vi var heldige, og nettopp det gjorde de også. 15-20 grågås paserte oss på 15 meters hold og da var det bare å fyre løs!


1310132
Til tross for dårlig fugletrekk ble det kjøtt i fryseren allikevel

Vi tok en grågås hver oss. Nydelig mat dette! Nå blir det gås til middag! 🙂
Halve turen er for meg lavokos og matlaging. Det er ikke nødvendigvis bare det å jakte som er morsomt. Det er hele settinga som lokker gang på gang.


1310133
Jørgen koser seg i lavoen. Her lager vi mat og har det bra

Dagen etter ble heller ingen høydare. Tror vi skjøt en skarv og en ærfugl da. Litt ut på formiddagen pakka vi sakene og dro hjem 🙂


1310135
Når man får servert slike dager i oktober skal man ikke klage!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *