Grågås til kvelds

I går kveld var en kompis og jeg på et lite gåse-raid ute ved Løkkevika. I flere dager har jeg sett gåseflokkene som har stima på jordene på morran og lysten til å ta noen har vært stor. Gåsa kan man jo nesten stille klokka til. De har gjerne et morra – og ettermiddagstrekk. Rundt kl 1900 på kvelden i disse dager flyr de innover jordene for å beite.

Rett etter jobb ble lokkefuglen satt

Jeg svinga innom etter jobb for å sette lokkefugl før jeg dro hjem for å spise middag og roe gemyttene hjemme 😉 På plass kl 1730 satt vi opp kamuflasjenett og gjorde oss klare.

Kamuflasjenett er helt avgjørende for å ha en vellykka gåsejakt
Det ble nesten rett så koselig under duken. Fikk servert kaffe og lefse også

Det som er så bra med selve gåse jakta er at de ofte kommer i “bolker”. Når man ser en flokk i horisonten så gjelder det å blåse i lokkefløytene slik at de vekker oppmerksomhet mot plassen. Da ser man ofte at de dreier og skal sjekke ut. Håpet er jo at de skal lande, men det var jammen ikke lett igår. De fløy over ved flere anledninger, opp mot flere hundre fugl faktisk. Blir de skeptiske så kommer det stadig nye flokker. Nye lodd.

Gjelder å blåse det man kan når de er forbi.

Det er ikke som annen jakt. Her kan man prate og også gå frem for å sjekke om det kommer noen nye flokker i horisonten. Ser vi fugl, så er det inn under duken og blåse i fløyta. Får man skuddsjans så må man benytte seg av den.

Noen flokker er innenfor haglehold, så da gjelder det å skyte.

Vi fikk 2 grågås igår. Hadde et par skuddmuigheter til, men var litt tilbakeholden for å få en bedre sjanse. Da var de vekk.

Idag blir det grågås til middag. Nydelig mat

Det var en liten jakt tur på en mandags kveld. Flotte opplevelser!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *