Grytidlig morraøkt etter sjøørret

Idag tidlig ringte klokka 0415. Planen var å stikke ytterst i Hvaler skjergården. Her har jeg tidligere fått noen pene sjøørreter gjerne i slutten av april og begynnelsen av mai. Får aldri mange fisker, men de jeg eventuelt får er som regel pene.

Banditt på jakt etter sjøørret på morran

Vinden stod på fra nord og dreia over mot nordvest etterhvert. Sjøtempen er nå oppe i ca 10 grader og det er absolutt fiskbart spør du meg. Her går de litt større fiskene på denne tiden så det er veldig spennende å fiske i dette området.

Strømkanter og undervannsskjær

Starta å søke med børsten. Ikke borti fisk eller ett vak å se noen plass. Her, spesielt tidlig på morran, står jeg med hjertet i halsen under hvert kast. Har fått noen pene fisker her oppigjennom åra, så jeg vet de kan gå her.

Brått stramma det til tett på land. En flott flassefisk hadde tatt flua og gikk rett i været. Kåla litt med lina et lite øyeblikk der, men fikk kontroll etterhvert. Hadde noen lange og dryge utras på denne fisken. Virkelig krefter i denne!

En flott mai ørret som ble med hjem til middag

Fiska bare et par timer denne morgenen. Flott område og helt alene blant rådyr og masse fugl. Rett og slett en veldig fin morgen

Børsten er en effektiv flue, spesielt på slikt morgenfiske

Lista meg hjemover mot bilen for å få noen fine bilder av rådyr, men de klarte jeg ikke komme nær nok. Det er dette fisket og slike naturopplevelser som gir meg så utrolig mye. PS! Får ikke sett mye på TV i kveld heller. Sovner nok før ungene i kveld 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *