Grytidlig morraøkt

Da har vi jammen kommet til mai alt. Tiden flyr og normalt sprer sjøørreten seg utover hele fjorden nå. I mange år har jeg ofte fiska ytterst på Asmaløy på denne tiden av året. Igår tok jeg en slik morratur. Vekkerklokka stod på 0415 og jeg var på plass ved 6 draget bittelitt for sola stod opp 🙂

Sola på vei opp

Det er vannvittig hardt å komme seg opp da. Idet klokka ringer så prosesseres dagens gjøremål oppi hue et sekund eller to. Jobb…? Fiske…? Fiske ja, da er det lett å komme seg opp 😉 Bilen var selvsagt pakka og ting var klart slik at det nesten bare var å sette seg i bilen.

På vei ut til de ytterste vikene var det et stykke å gå, men det var bare deilig. På vei ut møtte jeg flere rådyr, gjess og andre fuglearter. Prøver da å bevege meg så stille som mulig på vei ut for å komme innpå dyr. Fantastisk skue!

Bellyboaten var med

Havet lå blikk stille og morgenen var på vei til å feste seg. Noen ærfugl kaklet litt karakteristisk i en vik på bortsiden av der jeg la ut båten. Jeg satt meg ned for å ta en kaffe og samtidig se etter overflateaktivitet. Spennende å se om det var fisk på plass.

Båten er sjøsatt og svømmeføttene er på bena.

Starter veldig ofte å fiske pent i kantene her. Glir bare ut noen meter før jeg starter å fiske. Legger flua pent i kantene og søker av området etter fisk. Ofte kan de stå helt inni tanga etter en natt. Lite som skjedde de første minuttene, men etterhvert fikk jeg en halvkilos sjøørret. Fisk i området om ikke annet.

Utenfra og inn er det flere spennende skjær og grunne områder som er fint å fiske fra belly.

Fikk så en sjøørret på ca 8 hekto (øyemål) som jeg også satt tilbake. Fiskene som jeg pleier å få her ute er som regel blanke og fine. Spist seg opp litt og er de rundt 1,2 – 1,4 så pleier jeg å ta med en matfisk også. Men denne gangen ble det med de 2 sjøørretene jeg fikk. Hadde et par lugg også, men ikke det helt store altså.

En fin sjøørret på ca 0,8 kg

Deilig å bare sitte å glane også. Legger merke til fuglelivet og puster inn den gode sjølufta også. Rett og slett nydelig å være ute!

Blikk stille og også stille på fisken, da var det bare å finne frem kaffen.

Ga meg ved 10 tiden og rodde i land for å spise matpakka. Etterhvert begynte det å komme noen turgåere også og et klart tegn på at folk var på bena. På vei tilbake til bilen tok jeg noen “omveier” i noen steinrøyser for å se etter huggorm. Typiske plasser for denne nå på våren med stein, gress og myrer. Jammen fikk jeg et fint møte med denne også. Fikk filma og tatt noen bilder uten å bli bitt 🙂

Huggormen lå å sola seg til jeg kom å erta den litt. Fresa og var sinna gett.

Alt i alt en fin morraøkt uten så mye å skryte av på fiskefronten. Men det gjør ikke så mye heller. Koser meg allikevel og vil snart tilbake. Selve sjøørretfisket er på hell for meg nå siden det snart er full pupp i skogen fremover. Gleder meg stort til brunørretfisket en god måned nå før det barker løs med laks 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *