Gytegrus og skumbillefiske

Nå om dagen går det i endel kultivering av bekker, samt sjøørretfiske. Høsten er jo godt igang og ikke ukjent samles jo sjøørretene for å starte på veien opp bekkene. Ofte kan man finne de i stimer langs kysten og da er det moro, syns jeg, å lure de på med skumbiller!

Stordiket fikk ett velfortjent løft i øvre deler forrige uke

Stordiket i Skjeberg har vi kjæla med i mange år nå (starta i 2001). Tettheten av ørret yngel er veldig bra, men det trengs oppfølging. Øvre deler har ikke sett gytegrus siden 2006, så her måtte vi gjøre noe. Kantene hadde blitt vaska ut gjennom tidens tann også, så her har vi fått stabilisert sidene endel.

Med lån av renner fra Råde JFF fikk vi logistikken til å flyte bra

Dessverre fikk vi for liten hjullaster sist, så vi ble ikke ferdige. Førstkommende torsdag er vi på plass igjen for å få ut de siste 10 tonna.

Øvre del med Dag og Terje i aksjon. Her blir det forhåpentilgvis født mange sjøørret unger de neste åra!

Men, det må fiskes også. September er en helt fantastisk måned for å fiske sjøørret. Har hatt noen turer de siste ukene og fisket har vært bra. Kanskje ikke truffet så bra som jeg gjorde i fjor, men fortsatt bra fiske.

Små microbiller av denne typen har fiska bra i det siste

Trikset er å finne fiskene. Jeg fisker lite blindt med disse, så prøver først å lokalisere fiskene før #4 og flyteline kommer frem. Denne riggen har jeg med på fisketur og tar den frem når det er forhold for dette. Dvs fisk som vaker og kanskje ikke tar en streamer.

En sinna sjøørret hanne som tok en chernobyl i vannskorpa

Med litt krusning på vannet og disse skumbillene på fortommen går jo fisken litt bananas innimellom. Ofte har jeg sett de vake eller sett noen krusinger i bølgene der jeg har stripa disse fluene i området. Fiskene tar ikke akkurat pent. De går kast – i – kule på fluene. Ofte bommer de også så her er det en fordel med litt krokgap 🙂

Denne fisken på 1,7 – 1,8 kg er hittil største på tørrflue i sjøen

Moro er det! Spesielt nå i september er dette fisket veldig effektivt. Går som regel med en #5 og streamer og en #4 med flyt til dette på turene nå om dagen.

Denne flotte sjøørreten stod inne på halvmeter grundt vann sammen med endel andre.
En som fikk bli med hjem

Så det går i rehabilitering av bekker og litt slikt type fiske om dagen. Snart er det oktober og mange av fiskene skal få ta turen opp i en eller annen bekk for å føre genene videre. Naturen går sin gang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *