Har du hørt om…

…han som hadde alt du kan tenke deg av fiskeutstyr i ypperste klasse som skulle prøve fiskelykken? Han stod der i elva og la ut det ene pene kastet etter det andre. Men problemet var det at han ikke fikk noe fisk, tross alt det fine utstyret han hadde. Litt lenger ned i elva stod det en skikkelig skrotnisse med en kjepp av en fiskestang, råtten sene og ellers lite fiskeutstyr. Han fikk ikke noe han heller.Sånn følte jeg meg idag. Idag dro jeg ut sammen med min nybakte svoger for å prøve sjøørreten i Horneskilen. Ikke det at jeg har så flott utstyr og kurtemann er heller ingen skrotnisse med dårlig utstyr. Men slik situasjonen var idag så skulle “forholdet” mellom oss tilsi at jeg skulle få litt fisk. Jeg satt nemlig i pongtongbåten og kunne ro inn på fisk, kaste på vak osv. Man er som regel et lite hestehode foran i slike situasjoner.


p9090028.jpg

Men neida, så feil kan man ta. Det gikk ikke mange minuttenre før jeg hørte fluelina “reise seg” fra vannet og så at Kurt hadde fisk. En pen fisk på rundt 1,2 kg som fikk friheten tilbake.


p9090030.jpg
Kurt med pen sjøørret tatt på grønn wolly bugger

Ja, ja tenkte jeg. Det tar nok ikke lang tid før jeg får en også. Jeg gjorde alt jeg kunne. Rodde mot vak og kasta, men det ville seg ikke :o( Igjen hørte jeg småplasking inne hos Kurt. Fisk igjen. Ikke nok med at han fikk fisk, men han ropte 2-0 til meg i tillegg :o(


p9090033.jpg
Kurt med nok en pen sjøørret

Ikke nok med det. Tror du ikke han dro på enda en etter en liten stund. Bare for å gjøre “konkurransen” komplett så ropte han 3-0 til meg.Det skal også sies at sjøørreten på denne tiden av året kan være skikkelig selektiv. Nå begynner den å forberede seg på oppgang i bekker, så den har nok ikke så stort matbehov som på våren.Uansett gratulerer til “skrotnissen” Kurtemann med tre pene sjøørreter i kveld!

Comments

  1. Takk for det Morten. Ikke daglig kost å gruse deg 3-0 eller skal vi si 0-3 da dette er din hjemmebane. Sånn går det når en lærer bort triksa sine. 🙂 Ein fin tur vart det åkke som. Mulig jeg kommer til å nevne denne kvelden igjen. Gjenstår bare seier i bordhockey nå så er jeg i mål. :@)

  2. Desverre Kurt. Bordhockey tar du meg aldri i! Tror vi har hatt 20 kamper eller noe sånn, og der står det 20-0 til meg a gett ;o)Blir vel sikkert noen kamper fremover også….Skal du også gruse meg Audun? Kom igjen a!

  3. Bra jobba Kurt,men nå er vel kanskje ikke Morten noen målestokk lenger?Han er nok helt utslitt etter flere våkennetter med filmprosjektet sitt.Hørte jeg bordhockey?????????Hadde vært kult og tatt en turnering en kveld,med noen pils attåt 🙂

  4. Klar for bordhockey vettu! Jeg og kona fikk et bordhockeyspill av Kurt i bryllupspresang, så jeg er klar for det.Spørs om noen klarer å slå meg der gett. Har alle triksa i fingrene fra jeg var liten. Bare spør Kurt….:o)

  5. Er kjempeklar for bordhockeyturnering med noget attåt. Greit at du har banket meg noen ganger men det var før du giftet deg. Grunn til jeg nevner dette er flere samtaler jeg hadde med Hege der vi ble enige om å la deg vinne. 🙁 Hege vet nemlig hvor jeg står når det kommer til bordhockey og var veldig bekymret for om du i det hele tatt ville giftet deg om jeg hadde spilt opp mot mitt beste som hun selv uttrykte det. Så Morten….Bring it on…. 🙂

  6. Okey, du brygger opp til krig ja?Det skal du få!Jeg må bare bli ferdig med å pusse opp kjøkkenet først, så kan jeg gruse deg etterpå. Rundt juletider høres bra ut.

  7. Sirrup!!!!!!!!!!!!!!!!!Bruke et halvt år på å pusse opp et kjøkken på 2,6 KVM :-)Kjapp deg så vi får tatt noen pils og lira litt hockey 🙂

  8. Snakker du om????? Hvor lang tid har du brukt på tilbygget på 1,6 kvm på hytta di da?Du får komme å hjelpe meg da vettu! Tar tid å bytte tak, felle inn 8 spotter, male innredning 3 ganger, bytte vindu, liste, bytte benkeplater, legge fliser, tapetsere og male to strøk og legge gulv skjønner du!Må jo ha tid til å fiske også :o)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *