Harrfestival på Koppang

I helga var jeg og fiskekompis Martin en tur på harrestivalen på Koppang. Vi kjørte opp på fredag etter jobb og innkvarterte oss på Koppang Camping sent på kvelden. Fikk satt opp lavvoen i en fei og gjort de nødvendige tinga før vi kunne slappe av. Ble litt matlaging og vedfyring inne i lavvoen;


Martin igang med matlaging

Var igrunn stuptrøtt etter en lang dag, så det ble ikke sent på fredag. Allerede på lørdag skulle jo harrkongen kåres, så her var det bare å hoppe i soveposen før en lang fiskedag. På lørdag ble det egg og bacon før vi stod klare for å konkurrere på morgenen.I år hadde de endret reglene fra i fjor. Dvs man skulle fortsatt fiske harr, men reglene var endret slik at all fisk skulle settes ut igjen. De hadde da løst dette på en måte som jeg ikke syns var noe særlig; det ble trukket en makker som liksom skulle kontrollere dine fisker. Dette er en regel som ikke funka desverre. Han jeg måtte fiske sammen med stod jo alltid alt for langt ifra meg i elva, så denne regelen ble anskelig å gjennomføre. Vi kjørte heller “vi stoler på hverandre” – regelen vi :o) Jeg målte iallfall alle mine fisker helt korrekt.Ble totalt 16 harr på meg fra kl. 1000 – 1600. Dette holdt til en 6. plass i konkurransen, mens Martin stakk av med 2. plassen knepent slått av en fra Elverum. Maritn fikk mye fint turutstyr i premie.


p8300014.jpg
Harr på 39 cm tatt på Aurivilly str. 12


p8300023.jpg
Nok en pen harr på Aurivilly str. 12

Fisket var veldig spesiellt syns jeg. Kom liksom ikke igang før rundt kl. 1300. Da tok det helt av og det var harr overalt. Merkelig fisk det der. Tror jeg dro 8-10 harr bare på noen minutter. Jeg får kline til og satse på å ta førsteplassen neste år. Tror han som vant fikk fiskeutstyr for 10000 eller noe, så det kan være verdt turen :o)

Comments

  1. Hørtes artig ut. Var det lov å meite? Hvis de er lov blir jeg med til neste år og vinner utstyr for 10 talls tusen-) Er snart flue versus meite etter harr i Særp nå vel Morten? Vi må ta det før høstregnet setter inn for fullt og farger elva brun.

  2. Ja, det er lov å meite. Men da må du stille i åpen klasse herre. Da gjelder gjedde og ørret også. Masse fine premier og ikke så altfor vanselig å vinne der heller. Bare bli med det.Er klar for versus snart ja. Da skal det bli andre boller. Skal vi la øya og tarris sida gjede? Dvs vi kan flytte på oss under konken?

  3. Gutta er ute på tur ja… Ser ut som om dere hadde det skikkelig romantisk! :-PLitt skuffende at du bare kom på 6. da Pettersen.. Trodde leezm du var fiskekongen?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *