Harrtur med gutta

I helga var vi en gjeng som dro på den årlige harr-turen vi har hatt i en årrekke. Kall det gjerne punktum for sesongen, eller kanskje starten på en ny 😉 Det går jo i ett og en slik tur har i mange år gitt fine tørrflueopplevelser. Fiskene er sjeldent store og vi snakker jo om et helt annet type fiske med mygg i str 18 og #2-3 stenger. Vi dro oppover 9 mann og var klare for en helg på Koppang.

Trya Camping har noen fine hytter

Noen av oss dro opp tidlig på fredag for å rekke noen flyt med tørrflue, mens resten kom utover kvelden. Vi som kom først testa noen fine tørrfluestrekk som vi har fiska før og her fikk vi noen brukbare harr. Vannstand var høyere enn normalt, så fisket var ikke enkelt. Flaket vi fisker på holder normalt mye pen harr, men denne gangen måtte vi virkelig lete for å finne de.

En gjeng fluefiskere på tur. Heldigvis er det lange strekk som holder harr, slik at vi slipper å stå oppå hverandre.

Lørdag var det ca 10 grader og overskya. Det var noe steinfluer og endel mygg i lufta så vi hadde forhåpninger om vakende harr. Noe så vi, men de vaka sporadisk. De som vaka tok som regel også, ellers tok vi de fleste på diverse nymfer.

På vei oppover var det blikk stille og gode frekvenser på harr-vaka
En harr som falt for flua til Olaf

Ofte kan harren være sær også. Slett ikke alltid den tar alt som flyter forbi helt ukritisk. Da gjelder det å gjøre fluebytt og evt klare å spore opp hva den spiser. Ikke alltid så lett, så ofte kan man også prøve seg litt frem. Vi så at harren ofte tok fluene på første flyt etter et fluebytt.

Fluebytt. Det blir noen av de i løpet av en dag

Vi hadde det trivelig langs elva. Snakka og delte litt erfaringer og på turen var det også noen som ikke hadde fiska harr før. Fint å gi noen erfaringer og hva man skal se etter der.

Martin med fast fisk. En harr som tok en “Vera” i krok 16
En nydelig harr på ca halvkiloen som Martin fikk.

Selv plukka jeg noen fine harr, men tettheten av harr var ikke så god som den pleier å være. Ofte kan det virke helt dødt enkelte plasser og etterhvert virke helt motsatt. Klekkingene og temperaturen som styrte her, så det gjaldt å vente til de rette øyeblikka. Jeg satt mye langs bredden å venta, men det var labert med vak. Stort sett de jeg fikk tok jeg blindt med enten nymfe eller tørrflue med et par unntak.

Litt større vårfluer
Bjørn Gunnar har funnet roen og er i “bobla”. Han og fisken
En fin harr jeg fikk på en harørenymfe i fri driv langs bunnen.

Kveldene gikk med til sosialt samvær, mye latter og god mat. Var endel av folka som ble støl i lattermusklene når Ole-Jørgen Knold satt igang med alle de spinnville historiene. Mye av det egner seg ikke her for å si det sånn 😉

Rådyrbukken jeg knerta i august fikk ben å gå på

Vi lånte grillbua på Trya Camping og diska opp med rådyrstek, fløtegratinerte poteter, grønnsaker og godt drikke. Satt en liten spiss på hele turen dette 🙂

Alt i alt en flott tur med mange flotte gutter som definitivt skal gjentas. Martin hadde med et par fra Wahlross film også, så det skal bli spennende å se hva resultatet blir der-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *