Havsöring premiär

1 april er jo den store dagen for oss norrbaggar på harryfiske hos søta bror. Nordmenn valfarter til Sverige denne dagen og i år var det heller intet unntak. Ikke for meg heller. Dro med lavo og alt pikpak som må til for en overnatting og var på plass på mandag, dagen før dagen. Ble ikke noe fiske den første kvelden selvsagt, men tilsvarende god tid for litt restitusjon og nytelse av stillhet og natur. Lavoen kom på plass og bålet ble tent.


0104141
Ole Jørgen og David nyter bålkosen og steker villsvinkjøttkaker

Fant så soveposen etterhvert. Skravla litt og bytta ut tannpussen med et wienerbrød og kaffe før vi la oss.


0104142
David nyter lavokosen med et eple

Opp kl 0530, for å gyve løs på herlighetene rett på utsiden av teltet. Hadde observert en del vak kvelden før, så fisk var det i området. Tok ikke veldig lang tid før den første fisken lå i hoven.


0104143

Området er grundt. Så her kan man finne fisk og visuelt fiske på de. Så et par pene fisker som jeg vada meg pent inn på. La flua litt forbi det ene sipp vaket og trakk i høy hastighet. Fisken vakte interesse med en gang og skjøt fart etter flua som en torpedo! Det gikk så hvitskummet sto etter flua og da var det bare å ta en liten stopp så satt den. Etter noen minutters fin kamp lå sesongens største i hoven 🙂


010414sl1

Mer skulle det bli. Stoppa vel på 8 pene med bra snitt før frokosten kl 0800.


0104144
Deilige baguetter til frokost etter en knippe sjøørreter

Etter frokost var det bare å denge løs videre. Det virka som om dersom man fant fisk som vaka så skulle det svært lite til for å få den til å ta. Fisken var litt ukritisk i dag syns jeg.
Hadde en episode der hvor vi faktisk dro fisk samtidig alle mann 🙂


010414wf1

Gikk så et stykke utover i kilen og der fiska vi i en fin vik som viste seg å holde fin fisk. David starta med en på 2 blank, mens jeg mista en tilsvarende før jeg netta en på 1,5 kg. Var flere store innom, men utenfor kastehold. Fikk noen fler pene med bra snitt.


010414w1
Winger med en fin “bleie” i hoven


010414w2
Flua tas ut med tang når den sitter dypt

Alt i alt en bra start på en tur med herlige rammer! Blir ikke lenge til neste tur nå. Våren må nytes før den er over 😉

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *