Heldags i skogen

Idag dro jeg på en planlagt heldags tur langt til skogs. Ifjor stoppa vi ved et vann der vi ble stående å kikke på alle de fine ørretene som rulla utpå der. Bet meg merke i vannet og bestemte meg for å ta en tur i år. En stund siden jeg satt av datoen så været fikk bli som det ble… Kokvarmt er sjeldent noen suksess, men det er såpass tidlig ennå så vanna er ikke så varme ennå.Et stykke å kjøre + et stykke å sykle inn. Tok med meg belly også, men da jeg kom frem så jeg at de fiskene som vaka var aktive tett inntil land. Belly ble overflødig da.Så at det var endel sporadiske vak utpå der. Ikke noe mønster, så her var det bare å sette seg ned å studere litt. Starta fiske på et par fisker som vaka innimellom, men fikk de ikke til å ta. Pløyde flueboksen, men ikke snakk om 🙁 Sol og høylys dag er som sagt ikke noen fordel, så her fikk jeg ta tiden til hjelp.Ble et par mindre fisker etterhvert og fikk se hva de tok også. Så ut til å være en bibio lignende skapning i vill flukt på overflaten som trigget de. Hadde ikke lik flue, så jeg satt på en elk hair caddis som jeg twista inn sakte. Dette var medisin for å få de til å ta. Ofte kom det en liten riflevind og da var det ekstra effektivt!Var ikke de største fiskene som havna i hoven idag, men desto penere teginger syns jeg. Store svarte prikker på disse fiskene. Flotte alle sammen 🙂Har også satt sammen en stemningsvideo fra turen også. Dronekjøringa begynner å komme seg 😉


Heldags i skogen from Morten Pettersen on Vimeo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *