Helgas fiske og jakten etter bassefanten!

I helga har jeg “gunna” på litt ekstra for å egentlig få en havabbor. Det er jo nå de befinner seg i våre farvann så det er nå det gjelder. Starta litt pent med en tur til Raftö etter jobben på fredag. Hadde ikke håp om noen havabbor akkuratt der, men målet var om ikke annet sjøørret. Dro til flere utvalgte plasser og endte opp på en lureplass, før jeg fortsatte ferden langs svenskekysten.I fjor så jeg noe jaging som kunne minne om havabbor, så jeg dro innom en vik som var helt død nå. Ikke tegn

Fiska over en fin vik på oversiden av Strömstad og her var det ikke tegn til fisk. Brukte ikke lange tiden før jeg bestemte meg for å dra videre. Pål-Espen fra Halden har vist meg noen fine plasser nedover og måtte jo innom for å sjekke litt. Her var det fisk på både første, andre, tredje og fjerde kastet. Tildels “smått” bestemte jeg meg for å dra videre, men på den tiende fisken viste det seg en mer interessant størrelse.Sjøørret opp mot kiloen er litt mer morro enn småtasser

Var litt fart i denne! Moro å se den følge etter flua på forholdsvis grundt vann også. Plogen nærmet seg flua med stormskritt før den tok! Etter denne fisken måtte jeg jo gjøre flere kast og da netta jeg fisk på både 1,1 og 1,2 etter det. Fine fisker alle sammen.Etter det var det over på de mindre fiskene igjen og jeg hadde jo også planlagt en rute jeg skulle fiske, så jeg dro videre. Kanskje dumt av meg det, for resten av turen var et sare slit for å komme i kontakt med fisk. Fikk vel en liten sjøørret etter det før det ble mørkt. Vel vel, endte opp med 19 sjøørret på en fredag etter jobb. Helt ok.

På lørdag åpna det seg brått en mulighet for å fiske litt på ettermiddagen. Stakk ut på en liten 2 timers økt i nærområdet.Solnedgang, blikk stille og høyvann

Slike forhold som møtte meg her kan faktisk lure alle ogenhver. Ser ikke særlig skummelt ut, men dette skulle vise seg å være feil. La ut bellyboaten, lå på 20-30 meter fra land og kasta inn på grunna. Etterhvert starta det å vake en del og samtlige fisker jeg fikk tok jeg på vak. Spennende å kaste flua i nærheten av fisken. Brått løftet vannet seg og fisken tok flua brutalt. Hadde noen fine opplevelser der, selv om størrelsen ikke var noe å skrive hjem om. Største var ca 900g tenker jeg.Ble 8 slike sjøørreter før tidevannet snudde og møkka kom drivende. Da ble det mindre enn 10 cm sikt

Så ikke snurten av havabboren her heller. Hadde bestemt meg for å satse litt på denne fisken denne helga, så på søndag morgen la jeg turen til ikke en ukjent havabborvik på Jeløya 😉 Det er tatt mange havabborer der, så sjansen var kanskje litt større der. Litt spesielt å stå å pusse tenna kl. 2100 på en lørdag for å få søvn nok. Opp kl. 0415 og på plass på Jeløya kl. 0530.

I grålysninga der så jeg massivt med vaking og jaging, noe som viste seg ganske kjapt å være makrell og pir. Dessverre til tider slitsomt å fiske, de bet stup i ett!Vaka som møtte meg på morran var makrell og pirDet ble et utall slike idagOk, grudde på allikavel. Havabboren jager jo ofte sammen med makrellen, så her måtte jeg følge med. Etter et inntrekk lot jeg flua bare være i vannet foran svømmeføttene og da fleska det til en havabbor! Kjente med en gang at det var noe annet enn makrell, så etter en liten fight lå den i hoven!Dagens første var et faktum

Utrolig hvor sterke disse fiskene egentlig er. Ikke de helt største heller, men flater lett #7 stanga ett øyeblikk der. Moro 🙂

Ble så vitne til noe jaging inne på grunna. Så de skjøv vann og dette var garantert havabbor også. Ikke lett å fiske på heller fordi de flytter seg så kjapt. Taktikken ble egentlig bare å blindfiske og satse på at noe kom forbi. Havabbor var jo i nærheten!For et par uker siden kjøpte jeg noen flotte fluer av Alexander Fredagsvik fra Haugesund. Disse var medisinen idag

Fortsatte å gnu på og ikke lenge etterpå flekka det til i den andre enden igjen! En ny og flott havabbor tok flua igjen. Er liksom ikke i tvil når disse tar. I hoven med den og et par bilder;Ikke akkuratt norgesrekord dette, men moro med rett slag når man satser på fiske etter disse.Alt i alt en fiskerik helg som ble fletta inn i familielivet og unger. Kjerring og unger er fornøyde og jeg har fått fiska “litt” 😉Da spørs det hvor lenge jeg holder ut før jeg må ut igjen. Ikke lett å være fiskenarkoman asså 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *