Helgas utskeielser :-)

Til tross for at det er tidlig mørkt om dagen og desember måned så har det jammen blitt tur både fredag, lørdag og søndag denne helga. Fredag starta med litt avspasering og en to timers økt etter sjøørret. Starta å fiske et par utvalgte plasser ved Engelsviken og her var det fisk. De fleste tok når jeg fiska litt dypt og tidvis sakte. Hadde også noen lange synkeperioder og det var som regel da de tok.

Det ble 5 i håven og 7 som lugga i flua. Flere av fiskene tok veldig pent så det var nok derfor jeg mista såpass. Men sånn er det. Ble en brukbar til også (som måtte bli med hjem)

Lørdag ble jeg bedt med på rådyrjakt igjen. Jakter stort sett enten lørdag formiddag enten lørdag eller søndag nå og frem til jul. Hittil har det vært litt stang ut for min del, men på lørdag så satt’n. Fikk 3 rådyr “i fanget” etter en kort og intens los fra hunden Bobby. Utrolig spennende når man hører losen går og dyra kommer. Hjertebank!

Bobby gjorde en utmerket jobb og fikk dyra på skuddhold.

Fikk faktisk filma smellen også og dette har jeg satt sammen i en liten snutt;

Søndag var det ikke noen planer om noen utflukter for min del men brått skulle alle ungene til kompiser og dragen skulle ordne litt i huset, så da var ikke jeg vond å be for å si det sånn 😉

Kjørte en tur til Engelsviken igjen og fiska de samme plassene som på fredag. Her var det helt annerledes denne gangen og nesten ikke fisk. Fikk en 8 hektos på en liten loppe ellers nesten ikke fisk. Mørket falt på og jeg vurderte bare å dra hjem. Fikk så en liten idè om å dra over en liten vik uttaskjærs som jeg har fått noen fine fisker før. Dro over med børsten først, ikke tegn til liv. Satt så på en stor og svart “kola killer” og på første kastet klemte det til. Trodde først det var årets første 2 kilos men vekta stoppa på 1,8 kg. Fisken var tynn, men den flata iallfall stanga og tok hele fluelina i ett run der. Lenge siden jeg har opplevd.

Kosa meg fælt på både fiske – og jakt turer selv om ingen av de har vært særlig lange. De små korte turene er det som gjør at det er så spennende også. Får lada batteriene da!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *