Henrik gjorde rent bord – igjen

I går kveld kom vi hjem fra villsvinjakta i Kisa ved Mariestad. Fredag var vi på plass på gården til alltid hyggelige Göran Larsson. Pølsemåltidet ble fortært, matpakka smurt og kaffen på kanna før det bar ut til hver vår post ute i skogen. Denne gangen fikk jeg post nr 4 og der var det skutt gris forrige gang vi var der, så tru var på topp 🙂

Tiden gikk og jeg satt stille som en mus i timesvis. Bare rådyr på fôrplassen. Så skjedde det noe. Jeg hørte tuslelyder rett bak meg. Ett eller annet dyr passerte meg der jeg satt. Det kom opp på siden av meg uten at jeg fikk se det og jeg var ikke i tvil; det var et villsvin. Hørte snøftelyder samtidig som det subbet av gårde. Kom aldri frem i lyset. Sjekka spor etterpå og det var ikke noe smådyr som passerte meg.Villsvinet som passerte meg var ikke noe smådyr

Så smalt det! Radioen ble skrudd på og jeg fikk høre at Henrik hadde skutt på et villsvin. Det stakk, men ble fort funnet etter noen titalls meter ettersøk.Henrik med turens første svin – ca 30 kg


Geir og villsvinet – hvem er hvem forresten?

Morgenen kom og det var på tide legge seg litt. Det er jo på nattan denne jaktformen skjer, så her gjaldt det å lade batterier til neste natt.

Vi trakk nye poster og denne gangen trakk jeg post nr. 3. En post jeg har sittet på før som også skulle være ganske god.Utsikten fra jakt tårnet

Mange vil si at dette er rått parti, men det er det så absolutt ikke. Til eksempel kan jeg si at jeg satt ute på natt til søndag i 14 timer i strekk uten å se snurten av de. Så dette med fôrplass er så å si eneste mulighet til å få se de. De er vannvittig sky og tar deg på flere hundre meter.

Men; så smalt det igjen og nå var det post nr 5 som avmeldte at det var skutt på et stort villsvin. Og på post nr 5 satt jo Henrik – den sniken! Andre kveld på rad falt det villsvin.Villsvinet veide ca 85 kg levnde

Mer ble det ikke denne gangen, men må jo si at det var brukbar uttelling denne gangen også. Neste tur blir 7-10 april – uten meg vel og merke.

Bilder fra turene våre finner du her

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *