Hjemme fra Kola

Årets Kola tur er nå over og det har vært en knall uke når jeg tenker tilbake på den! Vi har hatt alle former for vær på tundraen i år. Det begynnte skikkelig dårlig for oss med regnvær og tåke. Russerne flyr som kjent ikke i tåke, så da kan man risikere å måtte vente i opptil flere dager. Vi slapp heldigvis unna med “bare” 4 timer.

dsc_0354.jpgHelikopter klar for å frakte oss ut på tundraen
Da vi endelig kom ut til campen vår, Dream Pool i Kharlovka, var vi veldig spente på hvordan forholdene var. Temperaturen var bare 5 grader og elva holdt 12. Med så lav lufttemperatur så er det liten aktivitet med klekkinger. Dvs vi måtte “bite i det sure eplet” og ty til streamerfiske. Fiskene er jo så store her så det er jo morro det også.
dsc_0401.jpgDream Pool i Kharlovka
Vi satt opp leieren i en fei og startet fiske med en gang. Det staret som sagt litt tregt, men noe fikk vi jo.
p8170153_2.jpgKharlovka ørret på 2,2 kg
dsc_0441.jpgSvein Rødbergshagen med flott ørret i hoven
På kvelden på dag nummer to så gikk jeg en tur opp på det øverste brekket i Dream Pool. Erfaringsmessig så kommer de største ørretene ned fra vanna for å beite på brekka. Jeg testa ut noe nytt på denne turen; legge stanga under armen og trekke fluesnøret så fort jeg kunne med begge henda. Det funka og denne bamsen på 3,5 kg kom opp som en plog bak flua og tok den brutalt!
dsc_0383.jpgKharlovka bamse på 3,5 kgp8170151_2.jpgFornøyd gutt med stor fisk 🙂
Dette er den nest største ørreten jeg har tatt på Kola. Fikk jo ikke veid den fra 2007, men den var mye større!Svein og jeg gikk en times gange fra vår leir og ned til neste leir, Oset, i Kharlovka. Her hadde vi noen fine timer med fine ørreter. Min største var her 2,1 kg mens Svein fikk en fin en på 2,5 kg.
dsc_0056.jpgSvein med en vakker ørret på 2,5 kgdsc_0457.jpgMan skal lete lenge etter en slik ørret andre plasser enn Kola
Midtveis i uka ble vi hentet av helikopteret igjen og fløyet over til Second Knee i Litza. Fisket hadde vært helt ok, men alle hadde nok forventet noen fler fangster. Men været til tross så fikk vi jo litt fisk.
dsc_0472.jpgVi flytter leir fra Khalovka til Litzadsc_0479.jpgLitza
Her feiet vi leiren opp og startet fiske;
dsc_0511.jpgCampen i Second Knee, Litza
dsc_0486.jpgSvein startet med en på 1,7 på tørt med en gang
Vi fant fort ut at det ikke var det helt store her heller, så vi var nødt til å gå en times tid oppstrøms til campen first knee. Her hadde vi to herlige dager med mye fin fisk.
p8210173_2.jpgLitza ørret på 2 blank
Totalt endte vi opp med 87 ørreter over 1 kilo og et snitt på 1,53 kg. Det begynnte tregt men tok seg opp betraktelig utover i uka :-)Har også lagt ute en del bilder i bildegalleriet, så her er det bare å klikke i vei!Rapport fra alle ørretturene på tundraen i sommer finner dere her også……

Comments

  1. Hei Morten.Takk for sist . En tur med mange flotte opplevelser.Bildene du har lagtut gjennspeiler mye av hvor fint vi hadde det på Kola.Hilsen Egil

  2. He he!Ja det er bare å skue ivei den Arnemann :-)Var en fin tur iallfall. Kommer snart på jobben igjen. Ferdig i Bodø snart……Vi prekæs ja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *