Hjemme fra Kola

For en uke! Har vært bra fiske på Kola denne gangen, synes jeg iallfall da. Guiden vår mente at det var middels fiske faktisk. Vi fikk tilsammen 67 ørreter på over kiloen med snitt på 1,8. Fantastisk spør du meg. Jeg fikk tilsammen 25 av disse der den største min var en purke av en brunørret på over 4 kilo.Vi starta turen vår i Stockholm der vi ble fløyet til Murmansk i Russland. Alt gikk smertefritt her. Vi ble så kjørt med minibuss ut til “flyplassen” på en noe humpete vei. Helikopteret kom og plukket oss opp;


dscf0251.jpg

Da vi kom ut av minibussen ble vi regelrett bombardert av mygg. Det var til tider ekstremt med disse småkrypa gjennom hele turen. Jeg persa med 25 mygg i ett slag!


mygg Mygginvasjon!

Vi begynte fisket vårt i elva Kharlovka. Her hadde vi to gummibåter til disposisjon noe som viste seg å være helt nødvendig. Det var så mye kratt og buskass lags elva så det var så og si helt umulig å ta seg frem. Vi dro som regel båten oppstrøms og padla over de dype kulpene for å komme til der vi ville fiske.Jeg og Martin tok første økt på en spennende gressøy helt øverst. Her var det stilleflytende og vakende stor ørret! ;o) Martin dro på en pen kubbe på 2,4 nesten med en gang.


p7150002.jpg p7150010.jpg 


p7150014.jpg

Jeg fikk en på 2,3, 1,7 og 1,5 denne natta. Mer ble det ikke på oss. Neste fiskedøgn var preget av dårlig vær og svært lite fisk. Lyn og torden er som kjent ikke noe godvær for ørreten.Jeg og Alex dro opp til samme plass som jeg og Martin hadde vært på nattan før og hadde store forhåninger. Vi så ikke en eneste fisk vake gjennom hele nattan. Men; det var da det skjedde. Jeg satt på en maurimitasjon str 12 og la ut et kast oppstrøms. Tror det tok ca. 3 sekunder før dyret kom opp og slukte flua. Jeg fikk et bra tilslag og fisken virka stor. Meget stor. Den dro ut rundt 60 meter line, svømte mellom mange steiner og holdt på å runde en øy. Da var jeg sikker på at fortommen (0,21 mm) skulle ryke. Jeg stod der med 4’er stanga mi og hadde dermed ikke noe å presse med heller. Plutselig kom bare fisken snill og bedagelig tilbake. Kampen var så preget av at fisken stillte seg på dypt vann. Etter en 5 minutters tid måtte den kaste inn håndklet. Det var en purke av en brunørret som hadde falt for flua mi. Vi hadde desverre bare en vekt som gikk til 3,25 kg så vi måtte anslå vekta. Du kan ta en titt selv. Uansett, fisken var stor;


dscf0277.jpg

Her er noen bileder som taler for seg selv;


dscf0270.jpg p7170050.jpg

p7170041.jpg p7170046.jpg

p7180061.jpg p7180075.jpg

p7180080.jpg p7200021.jpg


p7180069.jpg p7200026.jpg


Martin med fin fisk Vera med fin fisk


p7184844.jpg 100_0961.jpg


Rune med flott fisk fisketur-kola-2007-096.jpg

Etter tre døgn og 25 fisk på gruppa ble vi fløyet med helikopter over til Litza. En elv som jeg syns så mye mer spennende ut.Denne var preget av små brekk og strømkanter som var veldig spennende. Vi starta fiske og Martin dro på en sværing med en gang. Fisken dro utfor brekket og lina satt seg fast mellom to steiner. Det resulterte i at fisken glapp. Surt… Martin så fisken i tilslaget og antok at det var en på rundt 5 kg… :o( 

Vi hadde noen fine dager i denne elva. Vi fikk tilsammen 42 ørreter her. De fleste tok vi på caddis og superpuppan + noen på vårflueklekkere. Ikke rart vi tok mye fisk på caddis og superpuppan så lenge vi hadde klekkinger som vi opplevde noen ganger i løpet av oppholdet. Det var så ekstremt med vårfluer at at det så ut som et teppe langs elva.


Vårflueklekking

Vi hadde også en kokk/guide på laget som laget utrolig god mat til oss hver dag. Hadde ikke trodd at vi skulle få så god bevertning i felten. Makan til god mat skal du lete lenge etter.


100_0906.jpg

Så var hjemreisedagen et faktum. Måtte bare svinge fluestanga noen kast før teltet skulle pakkes. Jeg begynte helt nederst i elva og fiska meg oppover. Da jeg var helt oppe ved teltplassen og var i ferd med å avslutte sa jeg til meg selv; “bare ett kast til”. Jeg tok kastet men ingenting skjedde. “Nei, jeg må ta ett kast til”….ingen respons. “Ok, da ble det ikkenoe da”. Jeg sveiva inn og lot 4 meter line være igjen. Jeg tok et aller siste rullekast og stripa caddisen foran meg. Da kom den opp som et prosjektil. En vakker brunørret på 2,4 kg! :o)


2,4 kg 2,4 kg

Det var en helt grei avslutning på turen. Avslutta hele Kola turen med en god følelse inni meg. Godt for sjelen!Alt i alt en uke med 25 brunørreter på over 1 kilo med snitt på 1,62 på meg (1,8 på hele gruppa). Min største noensinne på over 4 på tørt. Godt for sjel og sinn!

Comments

  1. Den som bare hadde hatt noe av all denne fisken….. Men de vaker fortsatt rundt der opp. Uansett var det godt å få sønnen hjem igjen. Det er litt rart å vite at han er langt der ute i villmarken – uten dekning på mobilen da gitt!Velkommen hjem igjen!M1

  2. Så ut som en grei tur med ok fiske ;O)Av erfaring så vet jeg at man ikke kan sette seg inn i dette uten selv og ha opplevd et slikt eventyret. Så jeg satser på å få oppleve Kola en vakker dag jeg også, skulle jo vært med nå for pokker 😉 Ser frem til “movie-kveld”!Flemms

  3. Jepp, det må bare oppleves! Har redigert halve turen nå og regner med å bli ferdig i løpet av helga. Vi tar en movie kveld en dag! Har masse rå klipp!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *