Horngjel til middag

Det er ett eller annet med dagen ETTER 17 mai. Noe forløsende. Joa, det er mye styr denne dagen så det er nok det jeg tenker på. Rett og slett deilig å være ferdig med denne dagen selv om det er hyggelig også. Ikke misforstå, jeg er glad i 17 mai – men dager etter er god å ha 😉

Tok med ungehurven + en kompis av Jonas for å dorge litt. Sjøørretfisket er ikke så mye å skryte av om dagen syns jeg, men mulighetene er alltid tilstede. Vi satt et par stenger med wobbler og sluk og kjørte utover.

Ikke så mye å skrive hjem om de første minuttene, så vi valgte å drive litt og kaste i alle retninger. Et grundt område på Oven drifta vi. Labert med sjøørret, men horngjelen var aktiv som vanlig. Den har jo kommet for fullt og allerde vært å få et par uker. Normalt peiser jeg over på brunørretfiske og litt gjedde med flue når denne fisken melder sin ankomst. Men gutta har aldri sett horngjel før, så det var moro å vise de.

Det ble liv i båten da den første lå i håven. Da ville alle fiske og få samme fisk. Jonas derimot, gjorde kunststykket å få en liten berggylte på en nesten like stor wobbler.

Virker som om horngjel fortrenger sjøørret, eller at den går dypere. Vi så iallfall ikke noe til denne arten. Etterhvert ble “presset” for stort da jeg fortalte at jeg hadde både pølser og sjokolade i sekken. Da ville ungeskokken på land! 😉

En liten rast må til når man er ute.

Etter en liten pause på land så drifta vi litt til. Horngjel og atter horngjel. Martin kom med ideen om å spise denne til middag også. Aldri smakt før, så det måtte vi jo da prøve.

Dette var en liten og fin tur der jeg fikk lufta ungene litt. Tiden gikk fort og når vi så på klokka så hadde vi faktisk vært ute i 6 timer. Svingte en tur innom BURGER KING på vei hjem. Populær pappa!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *