Høsten er digg!

Høsten er en deilig tid syns jeg. Tidligere mørkt og mer ruskevær. Liker å fiske i ruskevær også. Jo kraftigere vind desto bedre fiske syns jeg. Her prøver jeg å finne le punkter og tildels rolige bukter. I brytningen mellom grov sjø og stille vann er det som regel skummelt. Dette blir som en bakevje og her er det rene matfatet for fisken.

Idag dro jeg en tur ut rett etter jobb. Var på plass rundt 1730 og rigga stanga ved første plass. Satt på den gode og gamle “børsten”, en flue som stort sett funker. Måtte søke litt i første bukt før jeg var i kontakt med en fisk. Deilig når det strammer til 🙂

Første sjøørret var en fisk rett over halvkiloen som fikk svømme videre

Var i kontakt med 3 fisker til her, men ingen av de satt. Var nyp og smålugg bare. Flytta meg så til en annen bukt rett ved og her har jeg fått noen pene fisker før om åra. Er noen plasser hvor hjertepumpa slår litt hardere, og denne gangen SOTA det til på akkurat den plassen jeg forventa å finne fisk. Den gikk “kast-i-kule” på flua og skuffa utover før lina kom i retur. Off, der gikk sesongens største sjøørret. Brått en fisk på 2+ der. Men sånn er det. Slutta å irritere meg over sånt nå 🙂

Kraftig vind, noe dette flagget forteller om

Vel, høsten er lunefull. Sjøørreten går gjerne i større stimer og må letes opp. Her gjelder det å søke opp fisken og ikke bare stå på samme plass. Jeg flytta meg til en helt annen plass og her fant jeg de etterhvert. Om det var jeg som fant de eller det var fisken som trakk inn mot land vet jeg ikke. Det lugga og flekka til innimellom iallfall. Hadde noen saftige flekk uten at det satt. Mørket falt på og skylaget gjorde sitt til at det ble mye mørkere. Hadde et interessant lugg helt inne i noen tangklyser og den fisken fikk jeg til å ta igjen. En flott og fet sjøørret som dessverre blødde fra gjellene. Denne ble middag.

En fet sjøørret som måtte bli med hjem siden den blødde kraftig

Selv om mørket falt på så bare fortsatte jeg. Der og da ble det skikkelig fart også. Det var fler fisker innom der. Var litt typisk for dagen der flere bare nøp og slapp. Hadde på en virkelig fin fisk igjen som også stakk etter noen titalls sekunder.

Mageinnhold fra den en sjøørreten jeg tok idag

Når det er såpass fart som det var sent idag så blir man jo ivrig. Spesielt når det er muligheter for litt stor fisk. Ble et par mindre fisker helt på slutten, men var farlig nær en bøs en idag. Etterhvert balla det seg til og da er det rett og slett “game over”. Floke på fortommen, ja da er det bare å pakke sammen!

Game over! Når dette skjer i mørket er det bare å dra hjem

Fikk smakt litt på høstfisket idag. Ble 4 sjøørret i håven og over 10 som jeg var borti eller mista. Litt stang ut, men sånn er det. Høsten er bare deilig med alt det været og kjøligere temp.

Mørket faller på og på tide å dra hjem

Jepp, vi gnur på videre. Lørdag morgen blir det ny tur 🙂 Gleder meg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *