I møte med våren

I helga var jeg på tur med tre kompiser til Djursland på østkysten av Danmark. En tur vi har planlagt en stund. Fortsatt bare februar men våren er jo som regel noe tidligere her nede. Møte med våren var jo kjærkomment og vi fikk kommet litt inn i fiskbobla igjen, og ikke minst – fikk oss en tur.

Fergetur fra Halmstad til Grenå

Vi bodde tett på kysten ikke langt fra Grenå. Fantastisk utsikt og kyststrekk rett utafor trappa. Her var det fiskestrekk på fiskestrekk så langt øyet kunne se. Var her med familien for ca 10 år siden også, men den gang var det litt annet fokus enn fiske.

Tim ,Terje og Olaf klare for noen timer på kysten
Boligen til høyre leide vi 🙂
Olaf rett på nedsiden av huset vi bodde i. Rett og slett fantastisk sjøørret biotop

Vi starta pent ved dette strekket og var spente alle mann. Vi har vært på noen slike turer nå og vet at fisket kan være kilent på slike uendelige strekk. Men bare det å vite at det er sjans for å komme i kontakt med en 3 – 5 kilos blank overspringer gjør jo at spenningsnivået øker. Vi kom ikke i kontakt med disse under denne turen og vanskelig var det å få annen fisk også. Et par små og noen kontakter ble det, men de kunne vi liksågodt fått hjemme for å si det sånn. Det er sjansen å ta.

Et spennende kyst strekk som luktet sjøørret lang vei selv om det ikke ble noe kontakt.
Enorme områder å jakte sjørret på

Vi fiska kun uttaskjærs også. Har en forkjærlighet for dette både hjemme og i Danmark. Siden snittet er endel større i Danmark så blir det kanskje litt taktikk endring til neste tur. Kan jo da være spennende å teste mer inne i fjordene og nærere ferskvann. Kan jo gå noen bleier av noen sjøørreter der også. Men det får bli neste gang. Ikke mye man rekker på 2 fiskedager heller.

Smått og godt. Litt lugging var det, men alt i alt var det labert utbytte.

Vi møtte også et par dansker som fortalte litt om plassene og hvor kilent fiske var. De var begge sjøørretfiskere på sin hals og fiska etter denne vakre fisken hele året. De dro frem noen bilder som viste hva vi snakka om av fisk. Drømmefisker som er verdt forsøket til de grader!

Troels Kaa med en feit overspringer fra Djursland
Drømmefisk

Vi fikk en god prat med disse gutta og noen gode tips. Det er selvsagt langt imellom overspringerene for disse gutta også, men det gir en boost bare å se bilder samt å vite at muligheten er der!

Uansett fikk vi en godt møte med våren. Gode samtaler og ikke minst sykt mye god mat. Mens vi var ute å fiska hele fredagen lå rådyrlåret og godgjorde seg i ovnen på 60 grader 🙂

Rårdyrlår fra jakta i august gikk med

Våren da. 11 grader og tegn til blomster gjorde seg. Deilig å kjenne på lufta, havet og alle inntrykkene.

En liten prestekrage har latt seg inspiriere av sola og titter frem.
Dansk fyr ved Fornæs
Terje og Tim nyter en lunsj ute i det fri
Olaf i kjent stil. Smeller det så kan det være stort
En som hadde glemt å øse båten sin. En skummel grunne som lukta sjøørret.

Så det ble med dette sånn fiskemessig. Sånn er det når man skal prøve å finne nåla i høystakken. Ikke lett og det skal det heller ikke være. Moro når det klaffer, men ikke denne gangen. Fluefiske det 🙂

Snart vår her hjemme også!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *