I Sverige finnes ikke gretne gubber

Årets utgave av “öring premiär” var noget spesiell med mandagens ufrivillige runde i Ullerøy grusen friskt i minne. Har stort sett sittet i telefon de siste to døgna og det ble ikke noe mindre på svensketuren vi nettopp har avsluttet. I tradisjon tro dro vi med lavo, villsvinkjøtt og rundbrenner ned til svenskekysten.


010415n1
Ole Jørgen og David

Vi dro ned dagen før dagen og slo opp lavo og tilberedte villsvinkjøtt og et glass rødvin til. Dette er virkelig et høydepunkt der vi kan slå av en prat og vente på morgendagens grytidlige fiske.


0104151
Tradisjon tro; villsvinkjøttkaker til kveldsmat

Klokka 0600 spratt vi opp og var klare til å ta noen fisker på grunna. Men vi ble ganske lange i maska da vi fikk se fargen på vannet. Hadde en mistanke dagen før, men håpa det var litt lokalt. Her var vannet skikkelig kakao farga, og det var 10-15 cm sikt. Går fint an å få fisk, men dette gjør det meget vanskelig. Vi hadde noen lange gå turer for å finne klarere vann, men det var samme “ulla” utover kilen.

Derfor mekka vi først frokost og dro videre på en liten “road trip”.


0104152
David i gang med å mekke frokost

Vi parkerte nær en hytte ved en ny kile vi skulle teste nå. Ut kom en svenske som først minna meg litt om han som ga meg juling på mandag. Men han hadde så absolutt en annen holdning; “Hej pojkar, har ni betalat bilavgift?”. “Det blir i så fall 1 öring om ni får”. Det var en annen låt det. For en hyggelig mann. Slike er mangelvare hjemme mener jeg.

Fisket var ikke all verden der heller, men vi fikk noen innenfor målet på 45 cm.


0104153

0104154
Gutta boys på jakt etter havsöring


0104156


0104155
Ole Jørgen med en fin sjøørret på 49 cm som han tok på en flue som sønnen hans på 8 år hadde bundet

På vei tilbake til bilen møtte vi igjen svensken og holdt avtalen om bilavgift 🙂
Han fikk fisk og var blid som en sol!


0104157
I Sverige finns ikke gretne gubber

Fisket var trått. Vi dro videre og gnudde på. Fiska på, men det satt langt inne. Ikke lugg eller følgefisk engang.

En siste plass vi prøvde skulle visstnok være en giftig vik og her fikk vi noen fisker før vi vente nesa hjemover.


0104159


0104158

Alt i alt ble det 16 sjøørret på oss idag. Ikke all verden men etter forholda å regne så er det ok, men skriver seg ikke inn i historiebøkene. Uansett hyggelig å ha lavoprat med gode kamerater, god mat og ikke minst å treffe på hyggelige svensker som ønsker oss lykke til med fisket. Hadde vi vært i Norge så hadde det kanskje blitt juling? 😉

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *