Ingen kjære mor i kulda

Drømmen om de helt store overspringerne lever i beste velgående. I løpet av livet er jeg nødt til å lande en skikkelig “bleie” av en sjøørret. Nå om dagen tas det en og annen stor overspringer langs kysten vår. Kaldt som rakker´n, så man må gå i dritten for å komme i kontakt med de. Er man heldig så treffer man!Sola er på vei opp og det er bare å stoppe å nyte!

Klokka ringte 0630 idag og ute var det stille. Hadde mest lyst til å snu meg rundt og sove videre, men tanken på å komme seg ut på kysten dro mer enn å ligge i senga. Ute viste gradestokken -9,4 grader C! Galskap egentlig 😉-9,4 grader forteller sitt at man heller skulle vært hjemme å fyra i peisen

Vel ute ved kysten traff jeg Alex og Knut og jeg slang meg med de et stykke. Med sjøtemp på 2-3 grader vet jeg det er seigt, og pålandsvind i tillegg blir det ekstra seigt. Kaldt overvann trykker inn de få tidel gradene som gjør at sjøørreten trekker unna. Vi fiska av en 2-3 plasser uten å være i kontakt med fisk noen av oss.Alex og Knut på vei ut til noen hotspots

Alex og Knut måtte hjem med 1230 tiden og jeg hadde fått 1400 som deadline på hjemmebane, så jeg fikk tid til en siste stopp i en vik jeg har fått fisk vinterstid før. Her må man være totalt hjernedød for å vade, for her synker man brått 30-40 cm ned i gjørma, men kommer man ut og finner seg en plass uten å støkke fisk eller omkomme så er det muligheter! Søkte av området og det var ikke mange kasta før jeg hadde et kontant hogg. Kjente med en gang at det var en OK fisk! Den var såpass lite bortpå at den ville ta igjen, tenkte jeg. Tok et nytt kast og da var det stram line! Fisken gikk rett i været og hadde noen raid inne på grunna før den lå i hoven. En fin overspringer på 1,6 kg! 🙂En pen overspringer falt for børsten idag


Fikk friheten tilbake denne

Etter et par fotos med neglespreng var det om å gjøre å komme seg ut igjen uten å ødelegge plassen. Var borti en fisk på samme dimmen + at jeg hadde på en røslig sak som gikk i været og slo seg av.Småkjølig sjøtemp. Bare 3 grader, men absolutt fiskbart

Var tydligvis litt “større” fisk innom der idag! Neste gang skal jeg ta med belly og ligge ute og kaste inn. Tipper jeg vada i filler plassen, samt at kjøring av fisk ødela en del.
Men med -9 på gradestokken og 2-3 grader i vannet så skal en være fornøyd bare å få fisk 🙂Sola dukka opp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *