Isen ligger der så tykk så tykk…

Med den langvarige kuldeperioden vi har hatt til nå så er det bare å belage seg på at isen kommer til å ligge leeeenge mange plasser. Det har derfor blitt en 6-7 isfiske turer på meg de siste ukene. Turer jeg setter veldig stor pris på selv om fisket ikke har vært allverden for min del. Bare det å være ute i frisk luft er grunnen til å gjenta så ofte som mulig 🙂

Fint ettermiddagslys

Nå om dagen er isen 35-40 cm mange plasser. Man kan greit kjøre bil utpå der selv om vi bare benytter beina. Med pulk og ferdig rigga utstyr blir det fiske etter gjedde og abbor som regel.

Familien på tur. Selv dragen fikk lufta pimpelen litt 🙂

Det har blitt mange turer ut i skogen både med og uten fiskeutstyr også. Bålfyring og pølser funker det også. Helgene er det gjerne turer med familien som prioriteres.

En abbor som var nesten like stor som balansepilken var av det hissige slaget

Har fiska litt sammen med Marius Olafsen i det siste også. Et råskinn til å ismeite stor gjedde på isen. Gutten gnur på og får fisk.

Marius med en 3-3.5 kilos gjedde på ismeite

Vi var en tur på Glomma en dag også og der gjorde vi nye bekjentskaper med to hyggelige karer fra Trøgstad. Mats het han ene og han dro på en gjedde på 111 cm på ismeite der. Gutten hadde bare et 11,5 cm stort hull, så vi måtte borre ett 20 cm tilleggshull ved siden av mens han kjørte gjedda!

Mats Nygård med en grei gjedde på 111 cm (tatt på 0,20 mm sene og ingen fortom)

Gjedda kom opp av hullet etterhvert til tross for 0,20mm mono sene og ikke noen fortom! Se forøvrig filmen her;

Gjedde 111cm (Mats Nygård) from Morten Pettersen on Vimeo.

Isfiskepulken er med på turene. Her får jeg plass til alt utstyret, borr, dunk til å sitte på, ved ++ Fin innretning på isen 🙂

Ungene koser seg ute også, selv om fokuset ikke alltid er helt på topp. Men det er ikke å forvente heller egentlig. Det kommer nok håper jeg!

Jonas tok seg tid til å nappe litt i stikka
Tusenbrødre

Mens vi venter på at våren og sjøørretfisket skal ta tak så blir det enda flere turer på isen. Snart mars, så det er snart tiden nå!

Fint sollys over Iddesletta her om dagen

Enn så lenge, skitt fiske!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *