Jaggu – laks jo!

Har fiska noen sesonger i Ågårdselva nå og ser at det kan være en fordel å kjenne elva, samt følge med på vannstanden. Disse tingene – samt en dose flaks kan resultere i laks 🙂 Laksefiske er laksefiske, ikke lett i det hele tatt. Vi som fisker i Ågårdselva er ikke bortskjemt med mye laks noe som gjør det kanskje enda vanskeligere.


2106151
En dose tålmodighet er en fordel når man fisker laks

Igår pakka jeg sekken og dro for en overnatting i elva. Slik familiesituasjonen min er så passer det faktisk best med overnattingsturer. Da kan jeg legge unger og fiske noen timer på kvelden og morgentimene. Hadde planer om å overnatte på nedre holme, men der var det folk så jeg dro lenger opp i elva. Her ble jeg stående å snakke med en annen laksefisker og han hadde sett fisk. Mens vi prata så velta det seg en fin laks på den andre siden. Tenkte da, skal jo overnatte så hvorfor ikke. Koster litt å komme seg rundt men jeg kjørte på. Måtte sykle, ro og forsere et forholdsvis høyt fjell for å komme frem. Hadde jo sett hvor laksen stod så hadde jeg flaks ville den fortsatt stå der.


2106152

Ga den noen flyt og etter det fjerde kastet så kjente jeg et ørlite lugg. Kastet etterpå så SYLTA laksen til flua noe helt vannvittig! Hadde “kylan” og ga den løkka og heva stanga sakte. Merka med en gang at det var snakk om en storlaks. Den skuffa ut ca 70 meter i et jafs og var helt nede ved fossen. Jeg stod pal og holdt press på den. Noen runder frem og tilbake i noen minutter måtte til før den kom inn på synlig hold. Alltid spennende å se hvor stor den er når en kjører fisk på den måten der.


2106153
Laksen hadde fin kondisjon


210615jn1


210615j1
En liten fortynga bottle tube var det som måtte til for å friste laksen

Etterhvert ble den klar for landing og jeg hadde tilgang til stor hov som lå på plass. Årets første laks var dermed et faktum 🙂 Dette er bare min tredje tur, så må si det har vært en bra start.

Etter det falt mørket på og jeg satt på en stor og svart tubeflue for å skape silhuett mot himmelen. Ikke noe resultat til tross for at jeg fikk se noen virkelig fine fisker i lufta. Så blant annet en laks som må ha vært en plass mellom 12 og 15 kilo. Den var diger!

Småknotten surra og jeg fant soveposen etterhvert. I ren uteliggerstil fant jeg meg et passende sted.


210615jr1
Uteliggeren Morten hadde nesa full av småknott hele nattan, så mye søvn ble det ikke. Dessuten var albinosnila også nærgående

Fikk festa mesteparten på film også;


Ågårdselva laks from Morten Pettersen on Vimeo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *