Jakt i nattemørket og grytidlig sjøørretfiske

Litt småabsurd fangst siste døgn

Tidligere i uka gjorde jeg avtale med Nina (kona til en arbeidskolega) og at ho skulle få være med på villsvin jakt i de svenske skoger, samtidig som jeg også var sugen på en morra tur etter sjøørreten på torsdags morgen. Dette er litt i overkant for en trebarns pappa, men suget er stort etter å fiske sjøørret om dagen, så morraturen klarte jeg ikke la være.

Det begynte med at vi satt oss ut i bua og glane ut i nattemørket etter disse hårete dyra. Var vel på plass kl. 1900 og kl 2145 hørte vi de første antydninger til gris i nærheten. Forsiktig begynte de å komme frem. Svært skeptiske og her skal en være meget forsiktig for at de ikke skal merke at en sitter der. Med puls i 800 fikk jeg etterhvert en skuddmulighet på en som stod i buskene.


120315jn1
Villsvinet fikk litt å jobbe med etterhvert. Nina fikk en minnerik og spennende opplevelse i skogen

Et bra skudd satt der det skulle og grisen fikk litt å jobbe med i tettene. Lot det ha litt tid for seg selv før vi starta ettersøk. Kun 15 meter unna skuddplass lå dyret. Et villsvin på 60 kg.


120315j1
Grisen på vei til “slakteriet” i låven

Nok om villsvinjakt. Vel hjemme var jeg egentlig sliten nok til å droppe fisketuren, men iveren tok bare helt overhånd og siden turen var innvilga fra øverste hold klarte jeg ikke å la være. Kl. 0500 ringte klokka og bare man sørget for å komme seg opp så var alt mye lettere. Minutter etterpå satt jeg ved kysten med en kaffekopp i hånda. Forøvrig helt innafor.


1203152
Sola på vei opp i horisonten

Hadde en følelse på at denne kilen jeg fiska i ville levere fisk i morgentimene idag. Med litt småpuls og kast i vifteform langs land mente jeg det ville være tidspørsmål før det ville smelle. Hadde fokus på grunnene og inn i fjæresteinene noe som viste seg å være lurt. Å være tålmodig og avfiske området rolig og systematisk er viktig her.


1203153
Tidsspørsmål før det smalt her

Ikke lenge etter at jeg starta banka det på en noe småtynn hannfisk på 2,2 kg med skikkelig papegøyenebb.


1203151
Hanfisken stoppa vekta på 2,2 kg og noteres som årsstørste sjøørret

Fisken var skikkelig frisk og måtte jobbes med for å få den inn i hoven.


120315jnp1


120315jnn1
Fisken på vei ut i sitt rette element etter litt fotografering

Fikk så et par mindre fisker før jeg vendte nesa mot jobben.

Det siste døgnet føles litt småabsurd. Først heftig villsvinjakt så ut i skjærgården med fisk over 2 kg. Er sliten nå så det skal bli godt med litt hvile. Hardt liv!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *