Jomfrutur med skuta

Idag hadde jeg årets første tur med bellyboaten. Hadde sett meg ut en sydvendt bukt ute på en øy ved Oven. Jeg bet meg merke i forholda med sol vi hadde idag og en tur jeg hadde i fjor med nogenlunde samme forhold. Den gang var det mye fisk inne på grunna og mulig jeg ville treffe idag også.Bellyboat er et fint hjelpemiddel til å forflytte seg over på øyer og skjær

Starter alltid med å måle sjøtemperaturen og idag målte jeg faktisk 5,5 grader inne i bukta. Sola gjorde nok sitt til dette idag og med såpass høy sjøtemp fikk jeg brått klokketrua på fisk også 🙂Satt meg ned og kikka utover det speilblanke vannet. Ikke et vindpust å se inne i bukta. Bukta holder en del stein og tangtuster så her må man presisjonskaste litt for å ikke sette seg fast. Fisken står ofte nær tustene også og da er det spennende å legge flua i nærheten av disse. Etter 4 kast så jeg det første vaket inne på grunna. La i vei et kast og med ett så jeg plogen komme etter. I ren refleks så øker jeg farta, men da stopper ørreten. Gjorde et kast til og da lot jeg tingene gå litt saktere. Fisken smalt på og ga en fin kamp før den lå i hoven. Vekta stoppa på 1,1 kilo 🙂Med 5,5 grader i vannet, sol og fisk i hoven såpass tidlig på turen så er det absolutt mulighet for fler. En sjøørret er der sjeldent alene så her var det bare å fortsette. Lot plassen hvile litt og stod bare å kikka etter flere vak. Så ingen fler og kasta litt i nærheten av der jeg fikk den første. Hadde så en mistenkelig virvel oppe ved flua. Var faktisk litt i tvil om hva det var. Ved sike tvilstilfeller gjør jeg alltid et nytt kast på samme plass og da fulgte det en fin sjøørret nesten helt inn før den tok! Denne var litt større og stoppa vekta på 1,5 kg. En bra start.To vanvittig fine fisker syns jeg. Med disse to har jeg faktisk fått 9 sjøørret over 1 kilo i år, der 2 av de er over 1,5 kg. Håpe dette fortsetter, men det er absolutt ingen selvfølge.Så kom vinden. Sur og kald og prega nok bukta litt. Valgte å dra videre da og hadde en halvtime før det ble mørkt. Stiv og frossen i kropp og fingre la jeg ut et kast på grundt vann. En sjøørret på kanskje 1,5 – 2 kilo flekka til og dro fluelina ut av hendene mine. Var ikke forberedt på den så den fisken gikk 🙁 Fikk se den og den var veldig pen! Men sånn er det. Alt i alt en fin tur med belly og fisk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *