Jonas´ første sjøørret!

I kveld dro jeg og Jonas ut noen timer for å prøve å lure en sjøørret eller to. Guttungen har vist at han er en ivrig fisker så han var ikke lei å få med. De to stengene hans med lukka haspel hadde satt seg grunnet bruk i saltvann, så da var tiden inne for å begynne med åpen haspel.


1210141
Jonas på plass på Grimsøya for å fiske sjøørret med åpen haspel for første gang

Jeg trodde det skulle bli vanskelig for femåringen, men det så ut som om han aldri hadde fiska med noe annet! Det gikk lett som bare det – til min store forbauselse. Jøss, gutten kunne jo kaste med åpen haspel snelle. Ble ikke noe fisk på den første plassen, så vi flytta oss litt lenger ut i kilen. Der var jeg i kontakt med en fin fisk mens Jonas stod tålmodig og kasta på pynten sin.

Plutselig ropte Jonas av full hals. Pappa, jeg har fisk! Trodde nesten ikke det var sant, men stanga stod i bue den og Jonas sveiva det han kunne. Lempa fisken opp på land og der hadde han fått sin livs første sjøørret – helt på egenhånd.


1210142
Lykkelig gutt! Jonas med sin livs første sjøørret på egenhånd

Jubelen var til å ta og føle på. Vi klemma hverandre og jeg ble faktisk litt rørt utpå skjæret der vi stod. Jonas er bare 5 år og selv var jeg 11 da jeg landa min første sjøørret.


1210143
Pappalykke!


1210144
Stolt gutt med kveldens fangst

Mørket kom så smygende på og vi måtte gi oss selv om det var en liten gutt som IKKE ville hjem! (Spørs om ikke det ble sådd en sjøørretspire der).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *