Kalde dager på kysten

Ikke noe kjære mor ute i kulda

Idag åpna det seg en mulighet for en hel dag på kysten for meg. Fikk gjort nødvendige ting hjemme før jeg satt kursen mot kysten sammen med fluestanga og matpakka.

Skjønte ganske tidlig at det kom til å bli seigt å få fisk. 2 grader i vannet, da er fisket vanskelig syns jeg.2 grader varmt vann er nesten nok til å holde seg hjemme

Valgte meg ut noen lune viker som jeg gikk systematisk til verks i med flua. Når vannet er så kaldt som det er nå så er fisken lite aktiv. Måtte virkelig “i kjelleren” for å komme i kontakt med fisk. Starta med et spett av en sjøørret på 60 cm og beskjedne 1,7 kg. Denne kunne fint bikka 2 kilo i normal kondisjon.“Spettet” måtte innfinne seg i å bli tatt bilde av før den forsvant i dypet igjen

Slike plasser passer jeg på å fiske under slike forhold som var idag.Slike lune plasser kan holde sjøørret vinterstidSkummel vik; her stod jeg og fulgte med om jeg så noen skygger mot bunnen

Trikset er også å flytte seg litt også tror jeg. Dro til noen nye plasser som holdt fisk. Fikk en fin blank sak ganske tidlig. Denne gikk i stim med sikkert 30 sjøørret, men det var bare denne jeg fikk altså. De andre ble veldig sky etter alt styret.

Etter dette gikk det timesvis før jeg var i kontakt med fisk igjen. Vannet var på det laveste ca kl. 1400, så i vendinga + skumring skjedde det saker. Det starta å blåse litt, samt at det snødde på tvers. Da fikk jeg tre kjappe på rappen.Bunnfrossen i tær, stive fingre og aller mest lyst til å dra hjem etter at mørket begynte å falle på. 2 grader vann og snødrev hører egentlig til alt annet enn sjøørretfiske. Men fisk ble det og en ok dag på kysten tross 4 tynne fisker og en ok.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *