Kalv av en laks på land!

I kveld dro jeg en kort og målretta tur til Ågårdselva igjen. Har en rute jeg pleier å fiske nå og har trua på. Dro over et par plasser først uten kontakt med laks. Dro så oppstrøms og hadde noen fine og skumle flyt på en plass jeg vet det kan stå noen beist. Hadde ikke tatt manga kast før det kontant tok et dyr nedi dypet. Fisken virka stor og skuffa ut mange meter nedstørms med en gang. Etter få sekunder bestemte den seg for å gå ned en stor foss og da tenkte jeg at dette ville gå åt skogen. Holdt press og måtte etter en stund bare innfinne meg i at jeg måtte følge. Etter vel 1 time, landa jeg utrolig nok en kalv av en laks på 108 cm (estimert til 13 kg). Smått utrolig at det holdt!


300715n2
Laksen stakk ned fossen og ville gjøre det surt for meg. Men jeg holdt press og fulgte etter


3007151
Laksen målte 108 cm og estimert til 13 kg


300715n3


300715n4
Kraftig sole

Etter måling og fotografering holdt jeg fisken mot strømmen i ca 10 minutter før jeg lot den gå. Dette var jo en farga fisk som ikke egner seg på matbordet.


300715n5

Selv om fisken var farga så var det bare å sette seiersbrølet ut i skogen. Glad ingen så meg da 😉


300715n1

Etter det var jeg utrolig sliten. For en kamp! Og glad jeg rigga tohåndsen og ikke fiska med enhåndsen som jeg først hadde tenkt til 🙂

Comments

 1. Pulsen var nok langt over 1000 når fisken gikk ned fossen?
  Fikk du filma noe av figthen? ????

  1. Hei!

   Ja det ble med på film. Får se hva jeg gjør med det. Mye surr og rot, men det kan jo være moro det. Syke krefter asså. Hadde ikke nubbesjans til å bremse den.

 2. Kan se for meg att det ble litt liv i elva ja, ganske mørbanka i armene etterpå å tenker jeg ????
  Hvor fikk du den a? ????

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *