Kanskje kommer drømmefisken?

I flere år har vi vært på utkikk etter den ultimate sjøørret plassen. En plass der de største sjøørretene har rute. Store sjøørreter finnes, men de er ikke lett å komme i kontakt med. Med å studere Google Maps gjennom flere sesonger har jeg funnet noen interessante områder. Er vel 3-4 år siden jeg ble nyskjerrig på disse grunnene første gang og Olaf har vært banebryteren for å ta steget. Ingen fisk kommer av seg selv i denne størrelsesorden. Det må jobbes og tenkes. Som sikkert kjent fikk Olaf sin drømmefisk her for et par dager siden. En vakker skapning på 65 cm og 3,3 kg. Trill rund drømmefisk.

Olaf med sin drømmefisk
Ikke noe å si på kondisjonen på denne sildespiseren

Bare å gratulere Olaf med sin flotte fisk! Dermed måtte bare jeg ut også. Pakka med meg belly, litt kaffe på en termos og litt mat. Sjøsatte bellyboaten og starta fiske. Drev av et lite skjær og det smalt direkte. En blank og fet halvannenkilos tok flua og gikk i været 🙂

En pen halvannen kilos

En bra start. Jeg har sagt i mange år at jeg heller vil ha en på 2,6 kg enn 40 små. I disse områdene virker det som om at det ikke er særlig mye fisk. Men størrelsen og kondisjonen på de som er der er massive. Skal bli spennende å prøve ut litt mer fremover.

Ikke ett vak å se, så her måtte det søkes med flua. Rett og slett plassere den inni tanga og trekke de ut. La et kast bak en sten inntil land og det smalt til der også. Fisken gikk en meter i lufta og rusha avgårde. Da fikk jeg knute på lina så jeg var en smule stressa et øyeblikk der. Det gikk greit og jeg fikk fisken inn i håven. Vekta stoppa på 1,7 kg her. En fin hann fisk.

Så var ikke mer fangst på meg idag, men jeg hadde tak i to virkelig store fisker. Flua var på vei inn og jeg satt å kikka etter vak i en annen retning. I sidesynet så så jeg en vegg av vann bak flua. En massiv plog som økte hastigheten. Fisken tok flua og snudde. Lina strakk seg som en strikk og slapp. Off, den fisken var stor. Så siden på den sånn halvveis og det var ikke noen liten fisk. Fikk ikke flere sjanser på den dessverre. På vei hjem var jeg også borti en massiv fisk som var oppe å lugga. Slapp den også. Skal definitivt tilbake hit for å si det sånn 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *