Kilent fiske om dagen!

Selektiv og vanskelig fisk over hele fjæla

Nå er fisket kilent syns jeg. Finner som regel fisk og ofte er det slik at den ikke er interessert i “vanlige” fluer overhode. Man kan gjerne se en fisk velte seg innenfor kastehold og så presentere et kast som gjør at hjertet slår litt hurtigere. Men nei, ikke tegn til liv.


2004164
Evige jaktmarker

Har vært ute en del turer i det siste og ofte vært utfor de samme forholda. Selektive perioder er helt vanlig når det gjelder ørret – både i ferskvann og saltvann. Fisken har spist seg opp og har ikke lenger det matbehovet som ofte kan oppleves tidlig på våren. Etter mitt syn så er det nå inne i en “dessert” fase og bare går å mesker seg i all slags småkryp i vannskorpa.


2004165
Glassålimitasjoner kan være lurt å prøve dersom fisken ikke tar

Her er forresten en undervannsfilm jeg tok av en glassål her om dagen. Så flere og imitasjonene funka 🙂Det er nå imitasjonsfisket kommer til sin rett i saltvann. Det gjelder å ha med seg sansene og se etter byttedyr i vannskorpa og i vannlaget. Er man litt oppmerksom så ser en mye rart fisken kan meske seg i. Her om dagen holdt jeg på å gå på veggen da en forholdsvis stor ørret velta seg gang på gang 10-15 meter ifra meg. Etterhvert la jeg merke til 3-4 mm svarte fluer som satt seg på bellyboaten min. Hadde ikke med meg så små fluer, så da ble det vanskelig.


2004162
Slike plasser kan oppleves som rene ørkenvandringa om dagen

Så lenge fisken vaker, så spiser den noe. Det gjelder bare å finne ut av hva den tar og se om man har noe som ligner – eller er like stort/smått i boksen. Her handler det om å knekke koder. Har hatt med tørrfluestanga de siste turene og fått noe fisk på tørrflue.


2004166


2004167

Man må ofte “i kjelleren” og jobbe for å først og fremst finne fisken. Finner man den så er det håp. Da gjelder det å bruke litt tid og veie kasta og fluevalg. Treffer man, så kan man ha et virkelig flott fiske. Men bommer man så blir det labert for å si det sånn.


2004161
Små tanglopper kan også være lurt å ha i boksen

Tiden hvor man kan få veldig mange og fine fisker er nok forbi for i år, men man kan ha et desto bedre “utaskjærsfiske” med flotte eksemplarer av noen sjøørreter. Ofte har de spist seg opp og blitt skikkelig sølvblanke. Disse fiskene er virkelig moro å få på flue ute i det ramsalte.

Så enn så lenge er det bare å gnu på videre. Snart kommer den fine mai-puddingen, det er jeg sikker på 😉

Skitt fiske 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *