Klart for ny Kola tur


Helikopter
Helikopter ut til basecamp

Nå er alt klappet og klart for et nytt eventyr på tundraen 🙂 I august reiser jeg sammen med 5 andre til Dream Pool i Kharlovka og Bush i Litza. Dream Pool besøkte jeg i 2009, mens i Bush har jeg aldri svingt fluestanga. Som navnet sier så er det en del busker langs elva, noe som kan bli en utfordring spesielt når en kjører stor fisk.


Orret_2_0
Denne pene fisken fikk jeg i “Big Trout” i Kharlovka i 2008. Tok en liten CDC nohackle


Orret_3_5
Enda en vakker fisk på 3,5kg tatt i Dream Pool i 2009

I år skal jeg prøve noe nytt når jeg kommer til Dream Pool. Forrige gang jeg var der så oppdaga jeg at det var en del stor laks i elva. Dream Pool er såpass langt opp i Khalovka at det ikke er noe særlig laks der før sent i sesongen. Hadde folk på gruppa den gang som dro på laks på 12-15 kg på lett ørretutstyr. Så i år skal tohåndsen med! Selvsagt er det brunørreten og tørrfluefiske som kommer først, men ser jeg er kubbe av en laks på et brekk så er jeg ikke sen å be 😉


Laks_9_5
Her er persen min på laks. En fisk på 9,5 kg fra Yokanga i 2002

Så dette blir spennende. Vil du følge med på rapporter fra andre grupper der oppe så er det bare å klikke HER

Mine tidligere turer til tundraen finner du HER

Comments

 1. det kommer til å bli en konge tur, for vell nøye meg med 10 dager på hardangervidda jeg 😀

 2. Skal ikke kimse av Hardangervidda gett! Hvor er det dere går inn på vidda ifra? Jeg har et lurevann du nesten må besøke, avhengig av hvor du starter selvfølgelig.

  Jeg har gått noen turer fra Mårvann. Må nesten ha kart for å vise deg. Er et vann som huser diger røye.

  Fikk rapport fra en gruppe som akkuratt har vært på Kola nå. De hadde tatt 40 brunørret over kiloen på en dag!

 3. vi går inn fra tinhølen,ca 5-6 timer gåtur,
  er en god del med gode småvann og litt elver, ganske fint sted men er litt for langt mellom storfiskene 🙁

  det er ganske sykt, må nesten ta meg en tur til kola en sommer 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *