Kolahalvøya – i villmarken blant stor brunørret

Det er noen turer jeg har vært på i mitt liv som virkelig har printa seg inn på hjernebarken og mulig gjort meg miljøskadd i ettertid 😉 Kolaturen i 2007 var spesiell. Selv om jeg hadde vært på tundraen en gang før så var dette på en måte et helt nytt opplegg. Møte med mange bra mennesker, lukta, de store fiskene og stemingen generelt var spesiell. Møte med myggen var også spesiell. Tror det var et massivt “myggår” akkurat da vi var der.


100_0892
Myggstikka satt tett til tider

Bare det å få oppleve at teltet til Alex blåste bort, gjorde at jeg holdt på å le meg ihjel!


100_0886
Teltet til Alex regelrett blåste bort og vi holdt på å le oss ihjel

Samholdet var bra. Særlig når man bodde ute sammen hele uka.


100_0931

Og ikke minst, de store fiskene. Bare det å få holde i en så stor fisk som man finner på Kola er spesielt det også. Er liksom litt uvirkelig. Korte og høye fisker, velproposjonerte og vakre 🙂


100_0913
Vera Larsen med en av sine største brunørreter denne uka


OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Martin med en av sine første fisker på turen. Mener den var 2,3 kg på tørrflue


OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vårfluefanga brunørret kubbe på 2,4 kg fra Litza


IMG_0349
Ikke noe å si på K faktoren til disse fiskene

Denne uka tror jeg vi hadde hele 10 timer med råmateriale da vi kom hjem i form av film, og det ble jo laget et DVD etter turen. Nå endelig, 5 år etter, har jeg fått somla meg til å legge den ut. Blir kanskje mye Kola stuff her, men ute er det jo bare is og minusgrader så tre kvarter kan man vel “kaste bort”……Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *